Početak » Obaveštenja
 

U okviru projekta „Kultura bez granica“ Grad Požarevac kupio binu

U sklopu implementacije projekta „Kulturno povezivanje u svrhu jačanja turističke atraktivnosti u Regionu – Kultura bez granica“ koji se realizuje u okviru programa prekogranične saradnje „Rumunija-Srbija 2014-2020“, Grad Požarevac je sredstvima iz EU fondova kupio binu za nastupe umetničkih izvođača, udruženja i kulturnih grupa.

U okviru realizacije prethodnih festivala, proslava raznolikih manifestacija i obeležavanja važnih istorijskih datuma, Grad Požarevac je izdvajao značajna finansijska sredstva za iznajmljivanje bine u svrhu nastupa pomenutih izvođača. Zahvaljujući prepoznatoj potrebi da se u trajno vlasništvo pribavi bina za nastupe, kao jedan od najznačajnijih zadataka realizacije projekta istaknuti su kupovina bine i balon hale u svrhu unapređenja turističke ponude na lokalnom i regionalnom nivou.

Vrednost bine koju smo prethodnih dana mogli da vidimo na Trgu Oslobođenja iznosi 10.185.996,00 dinara, opremljena je najmodernijim ozvučenjem i osvetljenjem, a dimenzije su 10 x 8 metara.

Prema utvrđenom planu realizacije aktivnosti, partneri Grad Požarevac i opština Anina će zajednički učestvovati u realizaciji projekta koji se sprovodi u Srbiji i Rumuniji, razvijati kulturnu saradnju između dve države, podsticati razvoj turizma u Regionu i podržati neafirmisane umetnike i udruženja u procesu izgradnje prepoznatljivosti na tržištu.

Projekat se realizuje sredstvima Evropske Unije uz učešće Grada Požarevca, Republike Rumunije i opštine Anina. Vrednost projekta je 502.063,00 evra, a period realizacije je 23.12.2017.-22.12.2018. godine.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter