Почетак » Обавештења
 

У оквиру пројекта „Култура без граница“ Град Пожаревац купио бину

У склопу имплементације пројекта „Културно повезивање у сврху јачања туристичке атрактивности у Региону – Култура без граница“ који се реализује у оквиру програма прекограничне сарадње „Румунија-Србија 2014-2020“, Град Пожаревац је средствима из ЕУ фондова купио бину за наступе уметничких извођача, удружења и културних група.

У оквиру реализације претходних фестивала, прослава разноликих манифестација и обележавања важних историјских датума, Град Пожаревац је издвајао значајна финансијска средства за изнајмљивање бине у сврху наступа поменутих извођача. Захваљујући препознатој потреби да се у трајно власништво прибави бина за наступе, као један од најзначајнијих задатака реализације пројекта истакнути су куповина бине и балон хале у сврху унапређења туристичке понуде на локалном и регионалном нивоу.

Вредност бине коју смо претходних дана могли да видимо на Тргу Ослобођења износи 10.185.996,00 динара, опремљена је најмодернијим озвучењем и осветљењем, а димензије су 10 x 8 метара.

Према утврђеном плану реализације активности, партнери Град Пожаревац и општина Анина ће заједнички учествовати у реализацији пројекта који се спроводи у Србији и Румунији, развијати културну сарадњу између две државе, подстицати развој туризма у Региону и подржати неафирмисане уметнике и удружења у процесу изградње препознатљивости на тржишту.

Пројекат се реализује средствима Европске Уније уз учешће Града Пожаревца, Републике Румуније и општине Анина. Вредност пројекта је 502.063,00 евра, а период реализације је 23.12.2017.-22.12.2018. године.

Подели са другима: Facebook Twitter