Почетак » Обавештења » О Граду
 

У Основној школи „Доситеј Обрадовић“ одржано вече посвећено ЈапануIn the elementary school “Dositej Obradovic” held evening dedicated to Japan

Пријатељство за сва времена

У Основоној школи „Доситеј Обрадовић“ у Пожаревцу ученици и наставници ове школе организовали су „Вече Јапана“ у знак пријатељства и сарадње са Амбасадом Јапана у Београду а манифестацији је присуствовао и јапански амбасадор Тошио Цунозаки који је радо виђен гост у Браничевском округу. Основна школа „Доситеј Обрадовић“ је прва школска установа коју је посетио.

Манифестација је имала за циљ да ученике и наставнике пожаревачких школа упозна са јапанском културом и традицијом кроз изложбу и краћи програм и да на тај начин приближи „Земљу излазећег сунца“.

Бранислав Стојановић директор школе, посебно се захвалио амбасадору Јапана Тошиу Цунозакију на подршци коју пружа Пожаревцу и школи. – Налазите се у школи чија је традиција веома дуга и траје већ 279 година. По овако дугом периоду постојања, друга смо школа у Србији.

Током своје историји, школа је била носилац образовања и културе у читавом овом крају. Увек је доносила нешто ново па смо тако били прва школа у граду која је имала два страна језика, која је увела продужени боравак за запослене родитеље, која је кренула у популаризацију науке организовањем фестивала науке… Планом школе предвидели смо организацицију једне сасвим нове манифестације, да у сваком полугодишту имамо једно вече посвећено некој држави, са тим почињемо већерас организацијом вечери у част Јапана.

Наша школа је пре годину и по дана остварила блиски контакт са Амбасадом Јапана чија је Влада нашој земљи у последњих тринаест година донирала 460 милиона евра. Од тога је само у оквиру пројекта помоћи становништву, школама, болницама и другим установама намењеним социјално-угроженим и маргинализованим особама, поклонила преко осам милиона евра бесповратне помоћи.

Манифестацију је отворио Тошио Цунозаки захваливши се школи на лепој иницијативи чији је циљ неговање и промовисање јапанске културе.

Пријатељство за сва времена

У Основоној школи „Доситеј Обрадовић“ у Пожаревцу ученици и наставници ове школе организовали су „Вече Јапана“ у знак пријатељства и сарадње са Амбасадом Јапана у Београду а манифестацији је присуствовао и јапански амбасадор Тошио Цунозаки који је радо виђен гост у Браничевском округу. Основна школа „Доситеј Обрадовић“ је прва школска установа коју је посетио. Манифестација је имала за циљ да ученике и наставнике пожаревачких школа упозна са јапанском културом и традицијом кроз изложбу и краћи програм и да на тај начин приближи „Земљу излазећег сунца“.

Бранислав Стојановић директор школе, посебно се захвалио амбасадору Јапана Тошиу Цунозакију на подршци коју пружа Пожаревцу и школи. – Налазите се у школи чија је традиција веома дуга и траје већ 279 година. По овако дугом периоду постојања, друга смо школа у Србији. Током своје историји, школа је била носилац образовања и културе у читавом овом крају. Увек је доносила нешто ново па смо тако били прва школа у граду која је имала два страна језика, која је увела продужени боравак за запослене родитеље, која је кренула у популаризацију науке организовањем фестивала науке… Планом школе предвидели смо организацицију једне сасвим нове манифестације, да у сваком полугодишту имамо једно вече посвећено некој држави, са тим почињемо већерас организацијом вечери у част Јапана. Наша школа је пре годину и по дана остварила блиски контакт са Амбасадом Јапана чија је Влада нашој земљи у последњих тринаест година донирала 460 милиона евра. Од тога је само у оквиру пројекта помоћи становништву, школама, болницама и другим установама намењеним социјално-угроженим и маргинализованим особама, поклонила преко осам милиона евра бесповратне помоћи.

Манифестацију је отворио Тошио Цунозаки захваливши се школи на лепој иницијативи чији је циљ неговање и промовисање јапанске културе.

Подели са другима: Facebook Twitter