Početak » Obaveštenja » O Gradu
 

U Osnovnoj školi „Dositej Obradović“ održano veče posvećeno JapanuIn the elementary school “Dositej Obradovic” held evening dedicated to Japan

Prijateljstvo za sva vremena

U Osnovonoj školi „Dositej Obradović“ u Požarevcu učenici i nastavnici ove škole organizovali su „Veče Japana“ u znak prijateljstva i saradnje sa Ambasadom Japana u Beogradu a manifestaciji je prisustvovao i japanski ambasador Tošio Cunozaki koji je rado viđen gost u Braničevskom okrugu. Osnovna škola „Dositej Obradović“ je prva školska ustanova koju je posetio.

Manifestacija je imala za cilj da učenike i nastavnike požarevačkih škola upozna sa japanskom kulturom i tradicijom kroz izložbu i kraći program i da na taj način približi „Zemlju izlazećeg sunca“.

Branislav Stojanović direktor škole, posebno se zahvalio ambasadoru Japana Tošiu Cunozakiju na podršci koju pruža Požarevcu i školi. – Nalazite se u školi čija je tradicija veoma duga i traje već 279 godina. Po ovako dugom periodu postojanja, druga smo škola u Srbiji.

Tokom svoje istoriji, škola je bila nosilac obrazovanja i kulture u čitavom ovom kraju. Uvek je donosila nešto novo pa smo tako bili prva škola u gradu koja je imala dva strana jezika, koja je uvela produženi boravak za zaposlene roditelje, koja je krenula u popularizaciju nauke organizovanjem festivala nauke… Planom škole predvideli smo organizaciciju jedne sasvim nove manifestacije, da u svakom polugodištu imamo jedno veče posvećeno nekoj državi, sa tim počinjemo većeras organizacijom večeri u čast Japana.

Naša škola je pre godinu i po dana ostvarila bliski kontakt sa Ambasadom Japana čija je Vlada našoj zemlji u poslednjih trinaest godina donirala 460 miliona evra. Od toga je samo u okviru projekta pomoći stanovništvu, školama, bolnicama i drugim ustanovama namenjenim socijalno-ugroženim i marginalizovanim osobama, poklonila preko osam miliona evra bespovratne pomoći.

Manifestaciju je otvorio Tošio Cunozaki zahvalivši se školi na lepoj inicijativi čiji je cilj negovanje i promovisanje japanske kulture.

Prijateljstvo za sva vremena

U Osnovonoj školi „Dositej Obradović“ u Požarevcu učenici i nastavnici ove škole organizovali su „Veče Japana“ u znak prijateljstva i saradnje sa Ambasadom Japana u Beogradu a manifestaciji je prisustvovao i japanski ambasador Tošio Cunozaki koji je rado viđen gost u Braničevskom okrugu. Osnovna škola „Dositej Obradović“ je prva školska ustanova koju je posetio. Manifestacija je imala za cilj da učenike i nastavnike požarevačkih škola upozna sa japanskom kulturom i tradicijom kroz izložbu i kraći program i da na taj način približi „Zemlju izlazećeg sunca“.

Branislav Stojanović direktor škole, posebno se zahvalio ambasadoru Japana Tošiu Cunozakiju na podršci koju pruža Požarevcu i školi. – Nalazite se u školi čija je tradicija veoma duga i traje već 279 godina. Po ovako dugom periodu postojanja, druga smo škola u Srbiji. Tokom svoje istoriji, škola je bila nosilac obrazovanja i kulture u čitavom ovom kraju. Uvek je donosila nešto novo pa smo tako bili prva škola u gradu koja je imala dva strana jezika, koja je uvela produženi boravak za zaposlene roditelje, koja je krenula u popularizaciju nauke organizovanjem festivala nauke… Planom škole predvideli smo organizaciciju jedne sasvim nove manifestacije, da u svakom polugodištu imamo jedno veče posvećeno nekoj državi, sa tim počinjemo većeras organizacijom večeri u čast Japana. Naša škola je pre godinu i po dana ostvarila bliski kontakt sa Ambasadom Japana čija je Vlada našoj zemlji u poslednjih trinaest godina donirala 460 miliona evra. Od toga je samo u okviru projekta pomoći stanovništvu, školama, bolnicama i drugim ustanovama namenjenim socijalno-ugroženim i marginalizovanim osobama, poklonila preko osam miliona evra bespovratne pomoći.

Manifestaciju je otvorio Tošio Cunozaki zahvalivši se školi na lepoj inicijativi čiji je cilj negovanje i promovisanje japanske kulture.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter