Početak » Aktuelno
 

U Poljoprivrednoj školi u Požarevcu otvoren je klub učenika, profesora kao i kabinet na dan obeležavanja slave Svetog Save

Prostorije su otvorili predsednik Skupštine Grada Požarevca Bojan Ilić i direktor Poljoprivredne škole Vidoje Vukašinović. Ovim renoviranim prostorom škola je dobila dodatnih 300 kvadratnih metara korisnog prostora, čime su se dobila dva kabineta za izvođenje školske nastave, klub za učenike, klub za nastavnike, čajna kuhinja i sanitarni čvor za učenike.

Mnogobrojne kolege, goste i predsednika Skupštine grada Bojana Ilića pozdravio je direktor Vidoje Vukašinović, koji je ujedno čestitao Savindan i poželeo, da svako novo proslavljanje ovog praznika bude sa novim uspesima i pobedama.

“Baš danas, na Savindan, okupili smo se da proslavimo školsku slavu i obeležimo još jednu pobedu koju je škola postigla. U našoj stalnoj težnji da unapredimo uslove rada škole a posebno u delu poboljšanja školskog prostora za nastavnike i učenike. Pokrenuli smo projekat Rekostrukcija i adaptacija podrumskog prostora stare školske zgrade. Cilj projekta je povećanje korisnog prostora i formiranje nedostajućih sadržaja za izvođenje nastavnih i nenastavnih aktivnosti u školi”, istakao je Vukašinović.

Kako je rekao, vrednost izvedenih radova iznosila je 9 miliona 481 hiljadu dinara. Deo sredstava u iznosu od 2.624.000 dinara obezbedilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, dok je sredstva u iznosu od 6.857.000 dinara obezbedila škola iz sopstvenih prihoda.

“Grad je u 2016. godini, imao donacije prema školama u iznosu od 100 miliona dinara. Nadam se da će u 2017. godine ta sredstva biti u većem iznosu. Sva ulaganja u obrazovanje i kulturu su u stvari, jedan amanet od našeg duhovnog svetitelja Svetog Save i nadam se, da u tom duhu i tim pravcem i mi idemo dalje”, istakao je Bojan Ilić predsednik Skupštine grada prilikom obraćanja.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter