Почетак » Актуелно
 

У Пољопривредној школи у Пожаревцу отворен је клуб ученика, професора као и кабинет на дан обележавањa славе Светог Саве

Просторије су отворили председник Скупштине Града Пожаревца Бојан Илић и директор Пољопривредне школе Видоје Вукашиновић. Овим реновираним простором школа је добила додатних 300 квадратних метара корисног простора, чиме су се добила два кабинета за извођење школске наставе, клуб за ученике, клуб за наставнике, чајна кухиња и санитарни чвор за ученике.

Многобројне колеге, госте и председника Скупштине града Бојана Илића поздравио је директор Видоје Вукашиновић, који је уједно честитао Савиндан и пожелео, да свако ново прослављање овог празника буде са новим успесима и победама.

“Баш данас, на Савиндан, окупили смо се да прославимо школску славу и обележимо још једну победу коју је школа постигла. У нашој сталној тежњи да унапредимо услове рада школе а посебно у делу побољшања школског простора за наставнике и ученике. Покренули смо пројекат Рекострукција и адаптација подрумског простора старе школске зграде. Циљ пројекта је повећање корисног простора и формирање недостајућих садржаја за извођење наставних и ненаставних активности у школи”, истакао је Вукашиновић.

Како је рекао, вредност изведених радова износила је 9 милиона 481 хиљаду динара. Део средстава у износу од 2.624.000 динара обезбедило је Министарство просвете, науке и технолошког развоја, док је средства у износу од 6.857.000 динара обезбедила школа из сопствених прихода.

“Град је у 2016. години, имао донације према школама у износу од 100 милиона динара. Надам се да ће у 2017. године та средства бити у већем износу. Сва улагања у образовање и културу су у ствари, један аманет од нашег духовног светитеља Светог Саве и надам се, да у том духу и тим правцем и ми идемо даље”, истакао је Бојан Илић председник Скупштине града приликом обраћања.

Подели са другима: Facebook Twitter