Почетак » Актуелно
 

У Пожаревачкој касарни обележен Дан Војске Србије

Војска Србије прославља свој дан 23. априла у спомен на дан када је 1815. године подигнут Други српски устанак, који је био прекретница у стварању модерне српске државе и војске.

Комадант Центра за обуку копнене војске пуковник Драган Месаровић, честитао је окупљенима Дан Војске Србије.

Месаровић је нагласио да су припадници Центра за обуку копнене војске, у времену између два празника, успешно реализовали све постављене задатке.

„Истичем да највећу вредност наше јединице представља њен људски потенцијал, а постигнути резултати доказ су нашег опредељења, јединства, хомогености и високе патриотске свести. И у периоду који је пред нама тежиште нашег рада биће усмерено ка бризи о људима и сталном усавршавању ради достизања постављених стандарда.“ рекао је Месаровић.

На данашњој свечаности награђени су и унапређени официри и подофицири Војске Србије. Такође награде су добили и ученици школа који су учествовали на конкурсима Војске Србије „Писмо војнику“ и „Војник Војске Србије – мој војник“.

Поред председника општина са територије Браничевског и Подунавског округа, свечаности су присуствовали и чланови Градског већа града Пожаревца, директори јавних предузећа као и ученици основних и средњих школа.

Подели са другима: Facebook Twitter