Почетак » Актуелно
 

У пожаревачком градском здању уприличен пријем за кошаркашице из Шангаја и Краљева

Пожаревац је био домаћин пријатељске кошаркашке утакмице између женских клубова Shangai Baoshan Dahua и ЖКК Краљево.

У овој утакмици победиле су кошаркашице из Кине, које са клупе предводи Марина Маљковић селектор женске Кошаркашке репрезентације Србије.

Самој утакмици која је одиграна у КСЦ Пожаревац претходио је пријем у Свечаним салонима Града Пожаревца.

Присутне је на пријему поздравио председник локалног парламента Бојан Илић који је истакао да му је изузетно драго што Пожаревац даје свој допринос јачању веза између Србије и Кине.

Бојан Илић

“Као родоначелницима источњачке културе и филозофије, често се дивимо вашим достигнућима али се такође и радујемо сусретима инспирисаним другим областима живота. Данас је то спорт. Одлична привредна сарадње Кине и Србије доказала се и у нашем округу, у склопу изградње новог блока Б3 термоелектране у Костолцу. Јачање пријатељства кроз спорт, мишљења сам, прави је начин да поред наших економија повежемо и саме људе, створимо нова пријатељства и сазнамо више једни о другима,”закључио је Илић.

Ана Миљанић

Члан Градског већа задужена за спорт, омладину и туризам, Ана Миљанић, указала је значај за град Пожаревац сарадња са Кинеском амбасадом, са којом је у претходном периоду организован „Пролећни фестивал“ и „Кинеска нова година“. Она је још напоменула да је ово други долазак у Пожаревац селекторке Марине Маљковић којој је уједно пожелела пуно успеха у кинеском првенству али и на Европском првенству у кошарци које се наредне године игра у Београду.

Марина Маљковић

Тренер Shangai Baoshan Dahua и репрезентације Србије Марина Маљковић захвалила се на срдачном пријему истакавши да када се нешто организује у Пожаревцу онда мора да је то добро. Маљковићева је подвукла да је поносна што је све тимове које је тренирала ван Србије – Лион, Галатасарај и Shangai Baoshan Dahua, довела у нашу земљу и нагласила је да је срећна када дође у Пожаревац јер овде веома брзо реагују на све што је добро. Она је истакла да је један позив био довољан да се у Пожаревцу одигра кошаркашка утакмица на високом нивоу.

Подели са другима: Facebook Twitter