Početak » Aktuelno
 

U Požarevcu nastavljena akcija „Privreda bez granica“

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović sa saradnicima i predstavnicima Regionalne privredne komore u Požarevcu obišao je privatna preduzeća “Market parket” i “Lion”.

Nakon sastanka sa menadžmentom firme “Market parket” gradonačelnik Grada Požarevca je rekao da se akcija „Privreda bez granica“ nastavlja i da se u neposrednom kontaktu sa privrednicima upoznaje sa njihovim problemima ali da predstavlja i Program lokalnog ekonomskog razvoja koji će biti usvojen na narednoj skupštini Grada Požarevca, kao vid podrške iz budžeta privrednicima u Požarevcu. On je dodao da su u Požarevcu u toku velike privredne aktivnosti i da se otvaraju nova radna mesta u Stop šopu i Ringelsanu i da se očekuje jedan veliki investitor iz Južne Koreje, ali stub razvoja su pored velikih organizacija mala i srednja preduzeća iz Požarevca i da će grad učiniti sve što je u njegovoj moći da pomogne ta preduzeća.

Dejan Dinić

Dejan Dinić direktor “Market parketa” se zahvalio lokalnoj samoupravi na izdvojenom vremenu i predstavljanju mera podsticaja za razvoj privrede.

Nakon posete Market parketu gradonačelnik je sa saradnicima obišao firmu “Lion” koja se bavi proizvodnjom nameštaja.

Nebojša Blagojević

Nebojša Blagojević vlasnik ove firme je rekao da je “Lion” nekada imao preko 100 zaposlenih ali da ih sada ima 15 i tražio je od gradonačelnika i Privredne komore Požarevca pomoć u osvajanju novih tržišta.

Bane Spasović

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović je ovom prilikom izjavio da je sa Regionalnom privrednom komorom razgovarao o neophodnosti zajedničke promocije lokalnih firmi na tržištu. Spasović je rekao i da je nužno da se napravi registar lokalnih firmi, kao i da se više radi na povezivanju požarevačkih privrednika sa privrednicima iz drugih srpskih gradova.

Zbog problema sa stručnim radnicima gradonačelnik je rekao da lokalna samouprava ima nameru da sa Ministarstvom prosvete otvori nekoliko novih odeljenja u okviru dualnog obrazovanja, između ostalih za tekstilnu industriju i obradu drveta.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter