Почетак » Актуелно
 

У Пожаревцу настављена акција „Привреда без граница“

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић са сарадницима и представницима Регионалне привредне коморе у Пожаревцу обишао је приватна предузећа “Маркет паркет” и “Лион”.

Након састанка са менаџментом фирме “Маркет паркет” градоначелник Града Пожаревца је рекао да се акција „Привреда без граница“ наставља и да се у непосредном контакту са привредницима упознаје са њиховим проблемима али да представља и Програм локалног економског развоја који ће бити усвојен на наредној скупштини Града Пожаревца, као вид подршке из буџета привредницима у Пожаревцу. Он је додао да су у Пожаревцу у току велике привредне активности и да се отварају нова радна места у Стоп шопу и Рингелсану и да се очекује један велики инвеститор из Јужне Кореје, али стуб развоја су поред великих организација мала и средња предузећа из Пожаревца и да ће град учинити све што је у његовој моћи да помогне та предузећа.

Дејан Динић

Дејан Динић директор “Маркет паркета” се захвалио локалној самоуправи на издвојеном времену и представљању мера подстицаја за развој привреде.

Након посете Маркет паркету градоначелник је са сарадницима обишао фирму “Лион” која се бави производњом намештаја.

Небојша Благојевић

Небојша Благојевић власник ове фирме је рекао да је “Лион” некада имао преко 100 запослених али да их сада има 15 и тражио је од градоначелника и Привредне коморе Пожаревца помоћ у освајању нових тржишта.

Бане Спасовић

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић је овом приликом изјавио да је са Регионалном привредном комором разговарао о неопходности заједничке промоције локалних фирми на тржишту. Спасовић је рекао и да је нужно да се направи регистар локалних фирми, као и да се више ради на повезивању пожаревачких привредника са привредницима из других српских градова.

Због проблема са стручним радницима градоначелник је рекао да локална самоуправа има намеру да са Министарством просвете отвори неколико нових одељења у оквиру дуалног образовања, између осталих за текстилну индустрију и обраду дрвета.

Подели са другима: Facebook Twitter