Почетак » Актуелно » О Граду
 

У Пожаревцу настављена акција „Привреда без граница“

У оквиру наставка ове акције градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић са својим сарадницима обишао је фирме “Hella” и “Styline”.

Власник фирме “Hella” Мирослав Радојковић је упознао градоначелника са радом фирме и изразио је задовољство, што је први пут након 31 године постојања ове породичне фирме, посетило градско руководство. Он је овом приликом представио градоначелнику и проблеме са којима се сусреће у раду али је изнео и план о довођењу турског инвеститора који жели да отвори царниско складиште. У првој фази проширења предузећа план је да се запосли 30 радника, а у другој фази радиће репарацију алнасера и алтенатора за Балкан, и снабдеваће се домаће тржиште. Иначе “Hella” се бави аутоелектриком за сва моторна возила и продајом делова.

Овом приликом градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић је рекао да локална самоуправа жели да се на лицу места упозна са проблемима, сугестијама и њиховим потребама за развој њихових предузећа.

„Приликом посете предузећу „Hella Radojković“ дошли смо до закључка да се мора побољшати комунална инфраструктура. Пошто улица која се налази поред улице Ђуре Ђаковића има доста малих и средњих предузећа гледаћемо да је у неко догледно време приведемо намени и урадимо путну мрежу. Овде ће ускоро и проћи велики кишни колектор који ће се радити кроз ову индустријску зону.“ Закључио је Спасовић.

Након обиласка “Helle” градоначелник са својим тимом обишао је трговинску радњу „Styline“, где их је дочекао директор Жељко Крањчевић који је рекао да је његово предузеће део Асоцијације домаћих трговачких малопродајних ланаца која носи назив „Домаћи трговачки ланац“ (ДТЛ). Он је још истакао да у оквиру „Styline-a“ послује неколико продавница на тертироији Браничевског округа као и да је недавно отворена још једна продавница у Пожаревцу. Као главни циљ у наредном периоду је истакао проширење капацитета својих радњи и промоцији трговачких марки из ДТЛ-а. „Styline“ тренутно запошљава 120 радника а у овој компанији очекују повећање броја запослених са проширењем производње.

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић је рекао да ће на овом потезу ускоро бити постављено 120 уличних светиљки тако да ће комплетан улазак у град бити осветљен. Он је још напоменуо да је упућен позив привредницима да се укључе у акцију „Привреда без граница“, и да је одзив привредника добар. Спасовић је рекао да је жеља локалне самоуправе да обиђу све компаније и да виде које проблеме они имају, а које град може да реши. Градоначелник је додао да је ово управо политика коју је још као премијер започео председник државе Александар Вучић и да она даје резултате зато што су стуб развоја економије мала и средња предузећа.

„Привреда без граница“ биће настављена и у наредном периоду.

Подели са другима: Facebook Twitter