Početak » Aktuelno
 

U Požarevcu obeležen Dan osoba sa Daunovim sindromom

Udruženje „Osmi dan“ iz Požarevca obeležilo je Svetski dan osoba sa Daunovim sindromom. Oni su u društvu dece iz požarevačkih vrtića prošetali centrom grada u šarenim čarapama koje simbolizuju različitost, ali na ovaj dan očekuju da budu jednaki svakog dana u godini.

Tačno u podne povorka šarenih čarapica krenula je od Robne kuće, oko Tabačke čaršije, pa do pešačke zone na Starom korzou. Šarena kolona bila je puna dece školskog i mlađih uzrasta, roditelja, prijatelja, građana…Evidentan je sve veći odziv iz godine u godinu.

„Želimo da i deca ometena u razvoju žive život dostojan svakog čoveka“, poručila je Neveka Gajić, predsednica Udruženja „Osmi dan“.

To je i suština okupljanja i osnovna poruka svih okupljenih oko ovog udruženja koje neumorno skreće pažnju na decu sa Daunovim sindromom i potrebama za njihovu inkluziju u normalne životne tokove.

U pratećem programu učestvovali su mališani iz PU „Ljubica Vrebalov“ i osnovnih škola, a male balerine iz Amadeusa pripremile su dve tačke: Moj mali Poni i Tarantela.

Deca iz vrtića Bambi izvela su numeru „Deca su ukras sveta“ . Četvrti razred OŠ „Kralj Aleksandar I“ izveo je predstavu „Crvenkapa i lenji vuk“, a Nikola Jovanović iz OŠ „Sveti Sava“ „Pukni zoro“.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter