Почетак » Актуелно
 

У Пожаревцу обележен Дан особа са Дауновим синдромом

Удружење “Осми дан” из Пожаревца обележило је Светски дан особа са Дауновим синдромом. Они су у друштву деце из пожаревачких вртића прошетали центром града у шареним чарапама које симболизују различитост, али на овај дан очекују да буду једнаки сваког дана у години.

Тачно у подне поворка шарених чарапица кренула је од Робне куће, око Табачке чаршије, па до пешачке зоне на Старом корзоу. Шарена колона била је пуна деце школског и млађих узраста, родитеља, пријатеља, грађана…Евидентан је све већи одзив из године у годину.

„Желимо да и деца ометена у развоју живе живот достојан сваког човека“, поручила је Невека Гајић, председница Удружења „Осми дан“.

То је и суштина окупљања и основна порука свих окупљених око овог удружења које неуморно скреће пажњу на децу са Дауновим синдромом и потребама за њихову инклузију у нормалне животне токове.

У пратећем програму учествовали су малишани из ПУ „Љубица Вребалов“ и основних школа, а мале балерине из Амадеуса припремиле су две тачке: Мој мали Пони и Тарантела.

Деца из вртића Бамби извела су нумеру „Деца су украс света“ . Четврти разред ОШ „Краљ Александар I“ извео је представу „Црвенкапа и лењи вук“, а Никола Јовановић из ОШ „Свети Сава“ „Пукни зоро“.

Подели са другима: Facebook Twitter