Početak » Aktuelno
 

U Požarevcu održana „Balonijada“

Na stadionu malih sportova, Sportskog centra Požarevac održana je tradicionalna manifestacija “Balonijada”. Budući prvaci su se puštanjem balona u bojama svojih vrtića oprostili od vaspitača i predškolske ustanove.

Ove godine Predškolska ustanova „Ljubica Vrebalov“ ispratila je 560 mališana rođenih 2012/2013. u prvi razred.

Tanja Lončar, direktorka ustanove je rekla da su ispunili zajednički cilj vaspitača i mališana a to je da spremni krenu u školu:

“Školujemo se ceo život, a škola je naša priprema za budućnost. U školama će mališani upoznati nove drugare a u najlepšem sećanju će ostati prva drugarstva iz vrtića. Želim da ostanete ono što jeste i da postanete ono što želite da budete, a roditeljima želim uspeha i strpljenja u školovanju svoje dece i da ostvare dobru saradnju sa obrazovnim ustanvama.”, zaključila je Lončar.

Bojan Ilić, predsednik Skupštine grada Požarevca, poručio je budućim prvacima da pamte vaspitačice, jer su se one godinama trudile da njima bude lepo u vrtiću i da nastave da budu najbolji građani Požarevca. Mališanima je poželeo ispred Grada Požarevca puno sreće zdravlja i ljubavi tokom školovanja, roditeljima što manje brige a vaspitačima nove generacije koje će učiti da budu dobri ljudi.

Nakon puštanja balona, predškolci su zajedno sa vaspitačima nastupili pred brojnom publikom. Publici su prikazali 13 tačaka i na taj način se oprostili od vrtića i vaspitača.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter