Почетак » Актуелно
 

У Пожаревцу одржана скупштина инжењера Србије

Овим поводом у Градском здању је организован пријем за чланове Савеза инжењера и техничара Пожаревца и Србије.

Пожаревачка подружница Српског Савеза инжењера и техничара јесте организација која у својим редовима окупља врхунске стручњаке, који су своју умешност и знање показали ван нашег града и округа, рекао је поздрављајући присутне госте председник Скупштине града Бојан Илић.

“Тренутак када су нас обавестили да Савез инжењера и техничара Србије жели да у нашем граду одржи своју Скупштину, за нас је значио као важан у нашим напорима да струку из свих области промовишемо као основу напретка Пожаревца“ рекао је Илић.

Податак да се Скупштина СДИТ Србије први пут организује ван Београда, је по Илићевим речима, част пожаревачком савезу, али и грађанима уопште.

Председник Савеза друштва инжењера и техничара Пожаревац, Милутин Станковић је рекао да друштво инжењера током године организује више саветовања.

„Имамо добру срадњу са локалном самоуправом, аплицирамо за пројекте, које радимо. До краја године организоваћемо још два велика скупа Савремени материјали и Савремене методе техничке дијагностике, рекао је Милутин Станковић председник пожаревачког Савеза.

Станковић је на данашњем пријему најавио да ће град Пожаревац бити водећи по питању алтернативне енергије.

Инжењерство у Србији је било увек значајна активност и по речима др Игора Марића председника Савеза инжењера и техничара Србије, треба да буде што видљивије и да има значајно место у друштву.

Наредне године СИТ Србије слави 150 година постојања. Годишњица ће бити обележена у више градова, а покровитељ великог јубилеја инжењерсвта у Србији је Српска академија наука и уметности.

Подели са другима: Facebook Twitter