Početak » Aktuelno
 

U Požarevcu održana skupština inženjera Srbije

Ovim povodom u Gradskom zdanju je organizovan prijem za članove Saveza inženjera i tehničara Požarevca i Srbije.

Požarevačka podružnica Srpskog Saveza inženjera i tehničara jeste organizacija koja u svojim redovima okuplja vrhunske stručnjake, koji su svoju umešnost i znanje pokazali van našeg grada i okruga, rekao je pozdravljajući prisutne goste predsednik Skupštine grada Bojan Ilić.

“Trenutak kada su nas obavestili da Savez inženjera i tehničara Srbije želi da u našem gradu održi svoju Skupštinu, za nas je značio kao važan u našim naporima da struku iz svih oblasti promovišemo kao osnovu napretka Požarevca“ rekao je Ilić.

Podatak da se Skupština SDIT Srbije prvi put organizuje van Beograda, je po Ilićevim rečima, čast požarevačkom savezu, ali i građanima uopšte.

Predsednik Saveza društva inženjera i tehničara Požarevac, Milutin Stanković je rekao da društvo inženjera tokom godine organizuje više savetovanja.

„Imamo dobru sradnju sa lokalnom samoupravom, apliciramo za projekte, koje radimo. Do kraja godine organizovaćemo još dva velika skupa Savremeni materijali i Savremene metode tehničke dijagnostike, rekao je Milutin Stanković predsednik požarevačkog Saveza.

Stanković je na današnjem prijemu najavio da će grad Požarevac biti vodeći po pitanju alternativne energije.

Inženjerstvo u Srbiji je bilo uvek značajna aktivnost i po rečima dr Igora Marića predsednika Saveza inženjera i tehničara Srbije, treba da bude što vidljivije i da ima značajno mesto u društvu.

Naredne godine SIT Srbije slavi 150 godina postojanja. Godišnjica će biti obeležena u više gradova, a pokrovitelj velikog jubileja inženjersvta u Srbiji je Srpska akademija nauka i umetnosti.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter