Почетак » Актуелно
 

У Пожаревцу одржано Државно првенство у практичном стрељаштву

Ова спортска дисциплина је у свету веома популарна а у Пожаревцу је наступило 170 такмичара из 13 европских земаља. Иако се њиме у највећој мери баве припадници специјалних полицијских и војних јединица, практично стрељаштво је ипак цивилни спорт. Професионалцима такмичења служе као добар тренинг и тестирање сопствених могућности. Првенство је одржано у организацији клуба практичног стрељаштва ИПСЦ „Кобре“ а под покровитељством Града Пожаревца.

Председник клуба практичног стрељаштва ИПСЦ „Кобре“, Вукота Ђукић између осталог је изразио задовољство што су такмичари задовољни организацијом првенства.

„Потрудили смо се да ову манифестацију организујемо на највишем могућем нивоу и надам се да смо у томе успели. Овим такмичењем шаљемо Европи и Србији једну лепу слику како треба то оружје да се користи. Да се то оружје користи у спортске сврхе, никако у друге сврхе, рекао је Ђукић.

Председник међународне и руске конфедерације практичног стрељаштва и један од најбољих руских спортских стрелаца Виталиј Крушчин похвалио је добру организацију такмичења и истакао да практично стрељаштво представља веома атрактиван, динамичан и све популарнији спорт распрострањен у преко 100 земаља у свету а неке од земаља чланица међународне конфедерације су Америка, Велика Британија, Русија, Бразил и многе европске земље. Крушчин је још додао да овај спорт веома брзо напредује и да има добру будућност.

Иако није јефтино, јер квалитетан пиштољ и сваки испаљени метак коштају, практично стрељаштво веома је популарно на свим континентима. Има све више присталица и код нас а Србија и Пожаревац показали су се као добри организатори и домаћини Отвореног државног првенства.

Подели са другима: Facebook Twitter