Почетак » Актуелно
 

У Пожаревцу одржано такмичење “Почни на два точка“

Такмичење „Почни на два точка“ за децу из вртића и креативни школски полигон за основце, узраста од првог до четвртог разреда одржава се данас у КСЦ Пожаревац.

У сарадњи са амбасадом Аустралије, локалном влашћу града Пожаревца, Бициклистичким савезом Србије представљен је бициклизам кроз неколико дисциплина, намењен деци предшколског узраста који су и били такмичари на двоточкашима, гуралицама, као и Креативни школски полигон за основце од првог до четвртог разреда основних школа.

Бане Спасовић, градоначелник Пожаревца је подсетио да је град био домаћин и ове године бициклистичкој трци „Кроз Србију“. Он се захвалио амбасади Аустралије што подржава овакве манифестације и што помажу да се овај спорт промовише. Спасовић је изразио жељу да ће окупљена деца из вртића и основних школа наставити да се баве бициклизмом и додао да ће овакву манифестацију град Пожаревац увек подржавати.

Заменик амбасадора Аустралије, Глен Морисон поручио је малишанима да је бициклизам изванредан спорт и да њиме треба што више да се баве јер ће им омогућити да добро спавају и једу, што ће усрећити и њихове родитеље.

За најбоље у ове две категорије биле су обезбеђене награде које су уручили представник града и први секретар амбасаде Аустралије.

Подели са другима: Facebook Twitter