Почетак » Актуелно » О Граду
 

У Пожаревцу почела манифестација под називом „60 година кошарке у Пожаревцу“

У Културно-спортском центру у Пожаревцу, синоћ је одржано „Вече кошарке“. Овим догађајем почело је обележавање манифестације „60 година кошарке у Пожаревцу“. Посетиоци пожаревачке хале могли су да виде реквизите из разних периода развоја кошарке у Пожаревцу. Изложене су фотографије, дресови, лопте, записници и трофеји који су сведоци развоја кошарке у нашем граду.

 На отварању манифестације присутне је поздравио директор КСЦ Пожаревац Ненад Митић, који је истакао да му је велико задовољство што се ово вече организује у хали и да је он сам сведок развоја кошарке у нашем граду.

Члан градског већа задужена за спорт, омладину и туризам Ана Миљанић, која је иначе представљала Пожаревац као играч у Црвеној звезди, Партизану, Игокеи, Војводини, Беопетролу и у Мађарској, истакла је овом приликом да јој је жао што није имала прилике да носи дрес Пожаревца зато што у то време није постојао женски клуб али зато данас као члан градског већа је у дресу града од главе до пете што јој представља велику част. Она је још додала да је кошарка најуспешнији српски спорт а томе иде у прилог и да се наша репрезентација са Олимпијских игара у Рију вратила са медаљама у обе конкуренције и још је додал да је радују успеси мушке селекције Пожаревца у овој такмичарској сезони али и чињеница да је женска кошарка најзад издигнута на виши ниво. Ана Миљанић је иначе тренер пожаревачких кошаркашица и води „Покрет за женску кошарку“ Марине Маљковић.

Драко Милојевић председник Кошаркашког клуба „Пожаревац“, рекао је да му је изузетно драго што су се на почетку манифестације „60 година кошарке у Пожаревцу“ појавили некадашњи кошаркаши и радници као и предсатвници локалне самоуправе. Он је додао да клуб бележи изузетне резултате у Другој мушкој регионалној лиги група Запад и да је циљ пласман у виши ранг такмичења, тренутно имају осам победа и један пораз. На крају се захвалио локалној самоуправи на разумевању и узимању учешћа у организацији ове манфестације.

У оквиру ове манифестације у Културно-спортском центру Пожаревац у суботу, 17. децембра одиграће се кошаркашка утакмица имеђу домаћег КК ПОЖАРЕВАЦ који дочекују госте – КК ТРЕПЧА из косовске Митровице. Утакмица је на програму од 18.30h.

Подели са другима: Facebook Twitter