Početak » Aktuelno
 

U Požarevcu položen kamen temeljac za ritejl park STOP-SHOP

Danas su predstavnici austrijske kompanije Immofinanz zajedno sa gradskim rukovodstvom, položili kamen temeljac jedne od najvećih svetskih franšiza ritejl parkova.

Ovo je prva strana direktna investicija u Požarevcu nakon više decenija i vrednosti je oko 10 miliona evra.

Zvaničnoj ceremoniji su prisustvovali gradonačelnik Požarevca Bane Spasović sa saradnicima i Joško Piteša, menadžer operacija kompanije IMMOFINANZ za Srbiju.

Bane Spasović

Prisutne je pozdravio gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović sledećim rečima:

„Kao gradonačelnik ovog lepog grada, želim da verujem, a pitaću ih i kasnije da li je to zaista tako, da smo maksimalno ubrzali sve postupke predviđene zakonom i tako omogućili da se u najkraćem vremenskom roku dobiju sve neophodne dozvole… kako Immofinanzu tako i investitorima koji dolaze posle njih. Siguran sam da kao lokalna samouprava na tom zadatku ne bi imali toliko uspeha da nije doprinosa Vlade i predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića. Državna strategija i stvaranje zakonskih preduslova omogućilo je otvaranje tržišta i lakše privlačenje stranih ulaganja.

Kompanija Immofinanz je prva u nizu investicija, od onih kojima ova lokalna samouprava asistira da započnu svoje poslovanje u Požarevcu. Sedam hiljada kvadrata i tri stotine direktnih radnih mesta u prvoj fazi – ukupna investicija od 10 miliona evra.

Činjenica da je ovo i prvo ulaganje ovog značaja u poslednjih nekoliko decenija, dovela nas je u situaciju da se trudimo još više da je zajednički realizujemo, ne znajući uvek na kakve izazove možemo naići. Dakle, velikog iskustva u poslovanju sa privatnim privrednim gigantima nismo imali, ali smo ga nadomestili, OGROMNOM željom da investiciju realizujemo, naše građane uposlimo i omogućimo im jedan ovako sjajan ritejl park u svom gradu, u gradu koji je centar Braničevskog okruga i kapija Istočne Srbije.“

Joško Piteša, menadžer operacija kompanije Immofinanz za Srbiju izjavio je:

Joško Piteša

„Kompanija Immofinanz je od dolaska na srpsko tržište 2015. godine imala četiri fantastična otvaranja STOP SHOP ritejl parkova u Nišu, Čačku, Valjevu i Lazarevcu, a iskustva iz ovih gradova i potražnja naših zakupaca su nas ohrabrili da se širimo dalje. Nakon Požarevca, tokom 2018. godine, uslediće izgradnja ritejl parkova u Vršcu i Sremskoj Mitrovici ”.

Predviđeno je da prvi kupci uđu u požarevački STOP SHOP tokom aprila 2018. godine. Investicija je u ukupnoj vrednosti od 10 miliona evra, a u prvoj fazi biće napravljeno 7.000 kvadrata prodajnog prostora uz zaposlenje za 300 radnika. Sa kombinacijom 16 domaćih i internacionalnih brendova, ovaj ritejl park predstavljaće jedinstveno šoping mesto za sve građane Požarevca i okolnih naselja.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter