Почетак » Актуелно
 

У Пожаревцу положен камен темељац за ритејл парк STOP-SHOP

Данас су представници аустријске компаније Immofinanz заједно са градским руководством, положили камен темељац једне од највећих светских франшиза ритејл паркова.

Ово је прва страна директна инвестиција у Пожаревцу након више деценија и вредности је око 10 милиона евра.

Званичној церемонији су присуствовали градоначелник Пожаревца Бане Спасовић са сарадницима и Јошко Питеша, менаџер операција компаније IMMOFINANZ за Србију.

Бане Спасовић

Присутне је поздравио градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић следећим речима:

„Као градоначелник овог лепог града, желим да верујем, а питаћу их и касније да ли је то заиста тако, да смо максимално убрзали све поступке предвиђене законом и тако омогућили да се у најкраћем временском року добију све неопходне дозволе… како Immofinanzu тако и инвеститорима који долазе после њих. Сигуран сам да као локална самоуправа на том задатку не би имали толико успеха да није доприноса Владе и председника Републике Србије Александра Вучића. Државна стратегија и стварање законских предуслова омогућило је отварање тржишта и лакше привлачење страних улагања.

Компанија Immofinanz је прва у низу инвестиција, од оних којима ова локална самоуправа асистира да започну своје пословање у Пожаревцу. Седам хиљада квадрата и три стотине директних радних места у првој фази – укупна инвестиција од 10 милиона евра.

Чињеница да је ово и прво улагање овог значаја у последњих неколико деценија, довела нас је у ситуацију да се трудимо још више да је заједнички реализујемо, не знајући увек на какве изазове можемо наићи. Дакле, великог искуства у пословању са приватним привредним гигантима нисмо имали, али смо га надоместили, ОГРОМНОМ жељом да инвестицију реализујемо, наше грађане упослимо и омогућимо им један овако сјајан ритејл парк у свом граду, у граду који је центар Браничевског округа и капија Источне Србије.“

Јошко Питеша, менаџер операција компаније Immofinanz за Србију изјавио је:

Јошко Питеша

„Компанија Immofinanz је од доласка на српско тржиште 2015. године имала четири фантастична отварања STOP SHOP ритејл паркова у Нишу, Чачку, Ваљеву и Лазаревцу, а искуства из ових градова и потражња наших закупаца су нас охрабрили да се ширимо даље. Након Пожаревца, током 2018. године, уследиће изградња ритејл паркова у Вршцу и Сремској Митровици ”.

Предвиђено је да први купци уђу у пожаревачки STOP SHOP током априла 2018. године. Инвестиција је у укупној вредности од 10 милиона евра, а у првој фази биће направљено 7.000 квадрата продајног простора уз запослење за 300 радника. Са комбинацијом 16 домаћих и интернационалних брендова, овај ритејл парк представљаће јединствено шопинг место за све грађане Пожаревца и околних насеља.

Подели са другима: Facebook Twitter