Почетак » Актуелно
 

У Пожаревцу потписани колективни уговори са синдикатима комуналних Јавних предузећа

Уговоре су потписали градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић и председник Синдиката комуналних делатности Града Пожаревца Бобан Мартиновић.

Нови колективни уговор представља продужетак старог уговора, што представља да су синдикати задовољни претходним документом.

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић је овом приликом истакао да локална самоуправа наставља са улагањем у Јавна предузећа са циљем њихове одрживости тако да је само у ЈКП Комуналне службе опредељено 84 милиона динара за механизацију и опрему.

Бане Спасовић

„Након продужења важења гранског колективног уговора на нивоу републике за предузећа која се баве комуналном делатношћу поднета је иницијатива репрезентативних градских синдиката за продужење рока важења градског колективног уговора који уређује права запослених у комуналним делатностима. Како су репрезентативни синдикати у комуналној делатности поднели захтев да се постојећи колективни уговор продужи без измена, значи да су радници били задовољни заштитом својих радних права. Свесни тежине и важности послова које обављају радници, у оквиру основне делатности комуналних предузећа, град је посебну заштиту пружио овој категорији запослених приликом спровођења процеса рационализације у претходном периоду.  Град је већ у овој години определио значајна средства на подизању техничког и технолошког нивоа опремљености предузећа како би олакшао рад запосленима и подигао ниво квалитета услуга што ће наставити и у наредном периоду. Потписивањем продужења рока важења колективног уговора настављамо са пружањем подршке запосленима у даљем раду како би нашим грађанима обезбедили боље услове живота а запосленима адекватну заштиту њихових права.“

Спасовић је још додао да је град омогућио довођење инвеститора како би се отворила нова радна места тако да је у претходних месец дана омогућено за запослење 350 суграђана међу којима су се нашла и лица која су била технолошки вишак у ЈКП, и најавио је нове инвестиције и нова радна места.

Бобан Мартиновић

Бобан Мартиновић председник Синдиката комуналних делатности Града Пожаревца се захвалио локалној самоуправи на разумевању и помоћи приликом потписивања овог колективног уговора и најавио је да ће синдикат наставити борбу за радничка права.

Милан Грујић

Милан Грујић председник ССС комуналних делатности Србије, изјавио је да је Град Пожаревац пример добре праксе у изради колективног уговора, који је у надлежности локалне самоуправе, и да су многи други градови преузели овај модел и захвалио се граду на сарадњи.

Подели са другима: Facebook Twitter