Početak » Aktuelno » O Gradu
 

U Požarevcu potpisani ugovori sa 16 lica koja će raditi pri Lokalnoj poreskoj administarciji u okviru projekta „Reforma poreza na imovinu“

Ugovore je potpisao zamenik načelnika Gradske uprave Aleksandar Simonović sa 16 lica koja će u narednih 6 meseci raditi pri lokalnoj poreskoj administraciji.

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović je prilikom današnjeg potpisivanja ugovora rekao da je osnovni cilj projekta povećanje naplate poreza na imovinu, što će poboljšati rad Lokalne poreske administracije u smislu popisa objekata, a u cilju unapređenja usluga prema korisnicima.

Pet najuspešnijih lokalnih samouprava podeliće bespovratni nagradni fond od milion franaka, koji je obezbedila Vlada Švajcarske.

Spasović je dodao da današnje potpisivanje ugovora sa 16 lica ima za cilj i smanjenje stope nezaposlenosti, kao i da su svi oni sa tržišta rada, odnosno na spisku Nacionalne službe za zapošljavanje i imaju visoko obrazovanje (ekonomisti i pravnici).

Gradonačelnik je svim popisivačima poželeo sreću u daljem radu i da dokažu da su najbolji u Srbiji.

Grad Požarevac je svrstan u malu grupu od preko 160 lokalnih samouprava koji od 2012. godine nije povećavao stopu poreza na imovinu fizičkih lica koja iznosi 0,3% uz maksimalnu stopu amortizacije od 1%. U tom smislu u naredne četiri godine, a u okviru projekta “Opštinski ekonomski razvoj u istočnoj Srbiji” Faza 2 koji donira švajcarska vlada preko Međunarodne organizacije IMG koja ima zadatak da sprovede program, finansira – popisivače koji su zajedno sa zaposlenima iz Odeljenja radili na proširenju baze poreskih obveznika.

Vrednost ukupnog projekta za Srbiju je 6 miliona švajcarskih franaka. Projekat se realizuje kroz zajedničku saradnju Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, Ministarstva finansije i Stalne konferencije gradova i opština.

Za učešće u švajcarskom projektu “Reforma poreza na imovinu“ ukupno se prijavilo 92 lokalne samouprave iz cele Srbije, a od toga broja izabrano je 45, među kojima je i Grad Požarevac.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter