Početak » Aktuelno » O Gradu
 

U Požarevcu uručene promotivne penzionerske kartice

U požarevačkom gradskom zdanju danas je počela raspodela penzionerskih kartica.

Kartice su uručili gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović i direktorka PIO fonda iz Požarevca Ivana Vesić.

Ovom prilikom gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović je izjavio:

Bane Spasović

„Grad Požarevac jeste jedan od gradova koji pažljivo osluškuje potrebe penzionera i starijih lica, u isto vreme koristeći njihovo veliko radno i životno iskustvo kao pomoć u izgradnji društva kakvo želimo da postanemo. Upravo to je razlog što smo sa velikim zadovoljstvom prihvatili da budemo jedna od prvih sredina u Srbiji koja će realizovati program Penzionerskih kartica, na čemu smo posebno zahvalni Republičkom PIO fondu, naročito požarevačkoj filijali.

Ove kartice odmah će rešiti problem koji naši stariji sugrađani imaju kod dokazivanja njihovog statusa. Naime, želja nam je da animiramo i privatni i javni sektor da preko ovih kartica, tačnije njihovim donosiocima, obezbede određene popuste i olakšice za svoje proizvode i usluge. Uveren sam da ćemo uspeti da toj akciji priključimo veliki broj kompanija, firmi i radnji koje će uvideti da će to za njih značiti dobar poslovni potez, ali je pre svega i moralni čin.

Penzioneri ovog grada su, svako u svom domenu, zaslužni za sve što imamo danas i to nikada ne smemo zaboraviti. Upravo iz tog razloga, požarevačka lokalna samouprava, sa velikim zadovoljstvom učestvuje u prvoj dodeli ovih kartica, uz najavu da će uskoro i svi ostali penzioneri dobiti svoju i time ostvarivati lakše svoja prava, ali i pogodnosti o kojima sam govorio. Naravno, Penzionerske kartice su samo jedan segment iz plana pomoći našim starijim sugrađanima. Sve ostale mere, zajedno sa nadležnim službama i uz pomoć Saveta za stara lica Grada Požarevca pripremamo i uskoro realizujemo, kako se naši građani koji su u takozvanom trećem dobu, ne bi osećali kao građani trećeg reda.“

Ivana Vesić

Ivana Vesić direktor požarevačkog PIO fonda je rekla da će posao podele kartica biti obiman i kompleksan, zato što Požarevac ima 18000 penzionera, ali da će biti sproveden na vreme. Ona se zahvalila i Gradu Požarevcu na saradnji i razumevanju.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter