Почетак » Актуелно » О Граду
 

У Пожаревцу уручене промотивне пензионерске картице

У пожаревачком градском здању данас је почела расподела пензионерских картица.

Картице су уручили градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић и директорка ПИО фонда из Пожаревца Ивана Весић.

Овом приликом градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић је изјавио:

Бане Спасовић

„Град Пожаревац јесте један од градова који пажљиво ослушкује потребе пензионера и старијих лица, у исто време користећи њихово велико радно и животно искуство као помоћ у изградњи друштва какво желимо да постанемо. Управо то је разлог што смо са великим задовољством прихватили да будемо једна од првих средина у Србији која ће реализовати програм Пензионерских картица, на чему смо посебно захвални Републичком ПИО фонду, нарочито пожаревачкој филијали.

Ове картице одмах ће решити проблем који наши старији суграђани имају код доказивања њиховог статуса. Наиме, жеља нам је да анимирамо и приватни и јавни сектор да преко ових картица, тачније њиховим доносиоцима, обезбеде одређене попусте и олакшице за своје производе и услуге. Уверен сам да ћемо успети да тој акцији прикључимо велики број компанија, фирми и радњи које ће увидети да ће то за њих значити добар пословни потез, али је пре свега и морални чин.

Пензионери овог града су, свако у свом домену, заслужни за све што имамо данас и то никада не смемо заборавити. Управо из тог разлога, пожаревачка локална самоуправа, са великим задовољством учествује у првој додели ових картица, уз најаву да ће ускоро и сви остали пензионери добити своју и тиме остваривати лакше своја права, али и погодности о којима сам говорио. Наравно, Пензионерске картице су само један сегмент из плана помоћи нашим старијим суграђанима. Све остале мере, заједно са надлежним службама и уз помоћ Савета за стара лица Града Пожаревца припремамо и ускоро реализујемо, како се наши грађани који су у такозваном трећем добу, не би осећали као грађани трећег реда.“

Ивана Весић

Ивана Весић директор пожаревачког ПИО фонда је рекла да ће посао поделе картица бити обиман и комплексан, зато што Пожаревац има 18000 пензионера, али да ће бити спроведен на време. Она се захвалила и Граду Пожаревцу на сарадњи и разумевању.

Подели са другима: Facebook Twitter