Početak » Aktuelno » O Gradu
 

U Požarevcu završena ulica Hajduk Veljkova

Asfaltiranje ove ulice koja je dugačka preko 1.300 metara i zamena azbestnih vodovodnih cevi iznosilo je oko 82 miliona dinara, ovih dana se završava i kompletna ulica Jovana Šerbanovića za čije asfaltiranje je izdvojeno 32 miliona dinara a za toplifikaciju je izdvojeno 19 miliona dinara.

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović je prilikom obilaska završnih radova istakao da je zadovoljan ovim investicijama čija je vrednost preko milion evra i koja je odrađena za dobrobit svih građana, ne samo onih koji tu žive već i za druge Požarevljane zato što je reč o centralnim gradskim ulicama. Radovi su malo kasnili ali je to zbog loših vremenskih prilika.

Spasović je još istakao: “Nismo želeli da požurujemo radove kako bi se oni izvršili po sveku cenu jer pre svega želimo kvalitet, a to ćemo i dobiti. Hajduk Veljkova ulica je konačno dobila trotoare, a ulica Jovana Šerbanovića polako dobija planirani izgled. Urađena je nova rasveta, dobili smo nova parking mesta, urađeni su trotoari. Svi ovi radovi su u sklopu onoga što se priprema za naš konačni plan, a to je da glavna ulica u Požarevcu, Tabačka čaršija, postane pešačka zona. Iz tog razloga se uređuju paralelne ulice kako bi mogle da podnesu promet vozila. Ovo je tek početak njihovog uređenja, koje nameravamo da nastavimo i narednih godina”. Gradonačelnik je još dodao da što se tiče zadržavanja vode na kolovozu i pešačkim prelazima u ulici Jovana Šerbanovića, gradonačelnik ističe da se to više neće događati jer je raskrsnica u međuvremenu dobila drugi sloj asfalta. Neće biti ni plavljenja suturenskih prostorija u objektima na ovom potezu, tvrdi on, jer su končano odvojene kišna i fekalna kanalizacija.

Gradonačelnik je obišao i radove na lokalitetu Požarevačkog mira, gde se privode kraju pripreme za obeležavanje 300 godina od potpisivanje tog mirovnog sporazuma. Centralno obeležavanje 300 godina od potpisivanja Požarevačkog mira biće u subotu 21. jula, na Tulbi.

Po rečima gradonačelnika Baneta Spasovića, sve prikazano biće u duhu tog događaja a u skladu sa kulturnim nasleđem Evrope i Srbije kao njenog dela. Nova arhivska postavka će biti izložena kao stalna postavka Etno parka Tulba, odnosno, Narodnog muzeja Požarevac koja će biti predstvljena široj publici. Planiran je mini koncert požarevačkog Simfonijskog orkestra „Gvardia“, koji će spremiti poseban repertoar za ovu priliku i još dosta zanimljivih segmenata. Inače ovaj prostor se kompletno uređuje, obogatiće se postavka u samom šatoru sa lutkama od voska koje predstavljaju tadašnje pregovorače, električna rasveta je obnovljena i proširena i izvedeni su određeni infrastrukturni radovi oko i na samim objektima Etno parka Tulba.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter