Почетак » Актуелно » О Граду
 

У Пожаревцу завршена улица Хајдук Вељкова

Асфалтирање ове улице која је дугачка преко 1.300 метара и замена азбестних водоводних цеви износило је око 82 милиона динара, ових дана се завршава и комплетна улица Јована Шербановића за чије асфалтирање је издвојено 32 милиона динара а за топлификацију је издвојено 19 милиона динара.

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић је приликом обиласка завршних радова истакао да је задовољан овим инвестицијама чија је вредност преко милион евра и која је одрађена за добробит свих грађана, не само оних који ту живе већ и за друге Пожаревљане зато што је реч о централним градским улицама. Радови су мало каснили али је то због лоших временских прилика.

Спасовић је још истакао: “Нисмо желели да пожурујемо радове како би се они извршили по свеку цену јер пре свега желимо квалитет, а то ћемо и добити. Хајдук Вељкова улица је коначно добила тротоаре, а улица Јована Шербановића полако добија планирани изглед. Урађена је нова расвета, добили смо нова паркинг места, урађени су тротоари. Сви ови радови су у склопу онога што се припрема за наш коначни план, а то је да главна улица у Пожаревцу, Табачка чаршија, постане пешачка зона. Из тог разлога се уређују паралелне улице како би могле да поднесу промет возила. Ово је тек почетак њиховог уређења, које намеравамо да наставимо и наредних година”. Градоначелник је још додао да што се тиче задржавања воде на коловозу и пешачким прелазима у улици Јована Шербановића, градоначелник истиче да се то више неће догађати јер је раскрсница у међувремену добила други слој асфалта. Неће бити ни плављења сутуренских просторија у објектима на овом потезу, тврди он, јер су кончано одвојене кишна и фекална канализација.

Градоначелник је обишао и радове на локалитету Пожаревачког мира, где се приводе крају припреме за обележавање 300 година од потписивање тог мировног споразума. Централно обележавање 300 година од потписивања Пожаревачког мира биће у суботу 21. јула, на Тулби.

По речима градоначелника Банета Спасовића, све приказано биће у духу тог догађаја а у складу са културним наслеђем Европе и Србије као њеног дела. Нова архивска поставка ће бити изложена као стална поставка Етно парка Тулба, односно, Народног музеја Пожаревац која ће бити предствљена широј публици. Планиран је мини концерт пожаревачког Симфонијског оркестра „Гвардиа“, који ће спремити посебан репертоар за ову прилику и још доста занимљивих сегмената. Иначе овај простор се комплетно уређује, обогатиће се поставка у самом шатору са луткама од воска које представљају тадашње преговораче, електрична расвета је обновљена и проширена и изведени су одређени инфраструктурни радови око и на самим објектима Етно парка Тулба.

Подели са другима: Facebook Twitter