Почетак » Актуелно
 

У току су радови на асфалтирању пута према археолошком локалитету Виминацијум

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић са председником Скупштине Града Пожаревца Бојаном Илићем обишао је почетак радова на асфалтирању пута ка археолошком локалитету Виминацијум.

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић је рекао да је ова инвестиција вредна преко 27 милиона динара а да се радови финасирају преко ЕПС-а.

Асфалтираће се 1.200 метара пута од скретања за археолошки парк код ТЕ Дрмно до самог улаза на локалитет Виминацијум. Планирана је замена асфалта у дебљини од 4 цм, на целој деоници. На деоници паркинг простора ТЕ Дрмно врши се комплетна замена коловозне конструкције и асфалта. На овој деоници врши се ископ и израда горњих носећих слојева од камена. Асфалт се изводи у два слоја укупне дебљине 11 цм. Планира се прикупљање и одвод атмосферске воде са коловоза и пропуштање испод трупа објектима за одводњавање.

Укупна површина асфалта је преко 9.200 метара квадратних.

Спасовић је још додао да ће ово допринети туристичкој понуди Града Пожаревца и омогућиће квалитетнији приступ Виминацијуму који посећује велики број туриста а у септембру нас очекује и велики светски скуп археолога.

Подели са другима: Facebook Twitter