Početak » Aktuelno
 

U toku su radovi na asfaltiranju puta prema arheološkom lokalitetu Viminacijum

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović sa predsednikom Skupštine Grada Požarevca Bojanom Ilićem obišao je početak radova na asfaltiranju puta ka arheološkom lokalitetu Viminacijum.

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović je rekao da je ova investicija vredna preko 27 miliona dinara a da se radovi finasiraju preko EPS-a.

Asfaltiraće se 1.200 metara puta od skretanja za arheološki park kod TE Drmno do samog ulaza na lokalitet Viminacijum. Planirana je zamena asfalta u debljini od 4 cm, na celoj deonici. Na deonici parking prostora TE Drmno vrši se kompletna zamena kolovozne konstrukcije i asfalta. Na ovoj deonici vrši se iskop i izrada gornjih nosećih slojeva od kamena. Asfalt se izvodi u dva sloja ukupne debljine 11 cm. Planira se prikupljanje i odvod atmosferske vode sa kolovoza i propuštanje ispod trupa objektima za odvodnjavanje.

Ukupna površina asfalta je preko 9.200 metara kvadratnih.

Spasović je još dodao da će ovo doprineti turističkoj ponudi Grada Požarevca i omogućiće kvalitetniji pristup Viminacijumu koji posećuje veliki broj turista a u septembru nas očekuje i veliki svetski skup arheologa.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter