Почетак » Актуелно » О Граду
 

У току су радови на санацији и ревитализацији Музеја културне историје у Пожаревцу

Градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић са сарадницима обишао је радове на санацији Музеја културне историје. Вредност радова је преко 22 милиона динара а рок за завршетак радова је 200 календарских дана, радови су започети крајем децембра 2022.године. Иначе овај објекат је под заштитом Регионалног завода за заштиту споменика и потиче из друге половине XIX века.

Градоначелник Града Пожаревца – Саша Павловић

Градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић је овом приликом изјавио да је објекат у основи 150 квадрата али да има сутерен спрат и простран тавански простор те је целокупни објекат око 450 квадрата. Намена Музеја културне историје биће да представља живот породице из друге половине XIX века са посебним акцентом ка породици Обреновић која је веома значајна за развој Пожаревца. Павловић је још додао да је овај објекат био затворен деценијама уназад и да ће када се заврше комплетни радови који ће се изводити у више фаза бити отворен за посетиоце и да ће обогатити културно-туристичку понуду Града Пожаревца.

Директор Музеја – др Гордан Бојковић

Директор Музеја др Гордан Бојковић је овом приликом истакао да је у претходном периоду била извршена санација крова зато што је прокишњавао и да ће сада бити реконструисан комплетан објекат рачунајући грађевинске радове, замењена је електроинсталација а урадиће се и рестаурација уметнички осликаног плафона у централном салону. За сталну поставку биће репариран намештај који потиче из тог периода.