Почетак » Актуелно » О Граду
 

У току су радови у улици Моше Пијаде

Заменик градоначелника Града Пожаревца Саша Павловић са члановима градског већа Славишом Стојковићем, Дарком Мирковићем и Далибором Миљковићем обишао је радове у улици Моше Пијаде и делу ПП одреда, који се одвијају од железничке пруге па до улице Шесте Личке са уређењем раскрснице код Цане Бабовић.

На овој локацији планирана је комплетна рехабилитација коловоза и постојећих тротоара са изградњом тротоара са десне стране улице и изградњом бициклистичких стаза од пруге са реконструкцијом путног прелаза до улице Шесте Личке са уређењем комплетне раскрснице са улицом Цане Бабовић.

Заменик градоначелника Града Пожаревца Саша Павловић

Фазе изградње су подељење на фазе и подфазе због лакшег регулисања саобраћаја у току извођења радова истакао је заменик градоначелника Града Пожаревца Саша Павловић и замолио грађане за стрпљење због отежаног саобраћаја и кретања пешака током извођења радова. Тренутно се изводе радови на фази један у дужини од 525 метара а фаза два је била 700 метара, укупна дужина ових радова је 1250 метара вредности 107 милиона динара. Овом инвестицијом град ће добити потпуно нови изглед улице која је веома прометна зато што она представља улазак из Источне Србије у Пожаревац. Дужина тротоара биће 1,5 до 2 метра са обе стране а такође биће урађено и зеленило дуж ове улице. Павловић је подсетио да се за израду ове улице дуго чекало зато што је постојао читав низ инвестиција које су јој претходиле од изградње кишне канализације, изградње топлификационе мреже у једном делу као и замени азбестно цементних водоводних цеви такође у једном делу улице. Ова прометна улица ће бити ширине 6,5 метара, он очекује да ће за месец два бити готова улица а на дужину радова је утицало и ванредно стање.

Подели са другима: Facebook Twitter