Почетак » Актуелно » О Граду
 

Ученици и наставници се вратили у своју школу

Завршена санација зграде Економско-трговинске школе

Поново у старим учионицама

Завршена је санација старе зграде Економско-трговинске школе у Пожаревцу па су се ученици и наставници вратили своје у старе – нове учионице где их је посетио градоначелник Миомир Илић са сарадницима. Иначе, пожаревачка Економска школа је од свог оснивања, давне 1850. године, радила на више локација а, нажалост, историја се поновила, па  су ученици и наставници опет боравили на више локација у граду у туђим учионицама. Наиме, решењем грађевинске инспекције од 1. августа 2013. године стара школска зграда није била у функцији. Радови су започели крајем новембра 2014. године и успешно су завршени крајем фебруара а прошле недеље је добиљена употребна дозвола. -Коначно смо свој на своме, што не значи да нам је било лоше у гостима ових протеклих двадесетак месеци колико смо били ван својих просторија, изјавила је директорка Економско-трговинске школе Сибинка Живковић и захвалила се свима који су им у том периоду изашли у сусрет: колективу Основне школе „Доситеј Обрадовић“, затим руководству СПС-а у чијој су згради такође радили, пожаревачкој Саборној цркви као и колективу Црвеног крста.

Реновирана Школа

Реновирана Школа

Финансијска средства за санацију зграде обезбеђена су из градског буџета а вредност инвестиције је око 6,5 милиона динара, казала је још директорка школе и изразила наду да ће се сарадња са градом наставити као и даље улагање у школску зграду.

слева надесно – Пејић, Илић, Живковић и Петрашковић

слева надесно – Пејић, Илић, Живковић и Петрашковић

Градоначелник Пожаревца Миомир Илић напоменуо је да би можда било лакше направити нову зграду него реконструисати овај стари обејекат али је то ипак урађено јер је ова школска зграда стара преко век и по и има своју историјску вредност.

Пројектант Зоран Петрашковић постарао се да се приликом реконструкције користе најсавременије технологије а да се притом не наруши аутентичност зграде.

Весна Пејић, члан градског већа задужена за образовање, истакла је да град Пожаревца издваја значајна средства за школство и да је ове године ребалансом буџета издвојено 28 милиона динара за санацију основних и средњих школа.

ученици

ученици

Подели са другима: Facebook Twitter