Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Učenici i nastavnici se vratili u svoju školu

Završena sanacija zgrade Ekonomsko-trgovinske škole

Ponovo u starim učionicama

Završena je sanacija stare zgrade Ekonomsko-trgovinske škole u Požarevcu pa su se učenici i nastavnici vratili svoje u stare – nove učionice gde ih je posetio gradonačelnik Miomir Ilić sa saradnicima. Inače, požarevačka Ekonomska škola je od svog osnivanja, davne 1850. godine, radila na više lokacija a, nažalost, istorija se ponovila, pa  su učenici i nastavnici opet boravili na više lokacija u gradu u tuđim učionicama. Naime, rešenjem građevinske inspekcije od 1. avgusta 2013. godine stara školska zgrada nije bila u funkciji. Radovi su započeli krajem novembra 2014. godine i uspešno su završeni krajem februara a prošle nedelje je dobiljena upotrebna dozvola. -Konačno smo svoj na svome, što ne znači da nam je bilo loše u gostima ovih proteklih dvadesetak meseci koliko smo bili van svojih prostorija, izjavila je direktorka Ekonomsko-trgovinske škole Sibinka Živković i zahvalila se svima koji su im u tom periodu izašli u susret: kolektivu Osnovne škole „Dositej Obradović“, zatim rukovodstvu SPS-a u čijoj su zgradi takođe radili, požarevačkoj Sabornoj crkvi kao i kolektivu Crvenog krsta.

Renovirana Škola

Renovirana Škola

Finansijska sredstva za sanaciju zgrade obezbeđena su iz gradskog budžeta a vrednost investicije je oko 6,5 miliona dinara, kazala je još direktorka škole i izrazila nadu da će se saradnja sa gradom nastaviti kao i dalje ulaganje u školsku zgradu.

sleva nadesno – Pejić, Ilić, Živković i Petrašković

sleva nadesno – Pejić, Ilić, Živković i Petrašković

Gradonačelnik Požarevca Miomir Ilić napomenuo je da bi možda bilo lakše napraviti novu zgradu nego rekonstruisati ovaj stari obejekat ali je to ipak urađeno jer je ova školska zgrada stara preko vek i po i ima svoju istorijsku vrednost.

Projektant Zoran Petrašković postarao se da se prilikom rekonstrukcije koriste najsavremenije tehnologije a da se pritom ne naruši autentičnost zgrade.

Vesna Pejić, član gradskog veća zadužena za obrazovanje, istakla je da grad Požarevca izdvaja značajna sredstva za školstvo i da je ove godine rebalansom budžeta izdvojeno 28 miliona dinara za sanaciju osnovnih i srednjih škola.

učenici

učenici

Podeli sa drugima: Facebook Twitter