Почетак » Актуелно
 

Удружење „Љубимац“ прославило 40 година постојања

Свечаним пријемом у пожаревачком градском здању, удружење “Љубимац” из Пожаревца обележило је 40 година постојања.

Првослав Мошић, председник овог удружења, казао је да је ,,Љубимац“ најорганизованије и највеће друштво у земљи и да није познато само у Србији, већ и у свету:

Првослав Мошић – председник удружења, ,,Љубимац“

„Изложба „Љубимац“ се традиционално одржава већ дуги низ година, то је највећа и најстарија пратећа манифестација Љубичевских коњичких игара. Забележена је и у календару изложби у Европском савезу“, нагласио је Мошић и додао да никада није постојала боља сарадња са локалном самоуправом него у овом тренутку”.

Саша Павловић, градоначелник Пожаревца, захвалио је удружењу у име свих Пожаревљана и гостију овог града:

Саша Павловић – градоначелник Града Пожаревца

„Своје присуство на обележавању овог јубилеја прихватам као велику част, узевши у обзир да данас прослављамо једну идеју која траје већ 4 деценије. Они који су ту идеју добили, морају бити добри и племенити људи јер љубав човека према животињама свакако га дефинише као племенитог. Све ове године које су иза вас обележило је безброј изложби, али и акција које су имале за циљ да пробуде код човека љубав према љубимцима. Ова ваша мисија нарочито је важна за наше најмлађе суграђане и они су, учећи како се брине о животињама, научили и неке важне животне лекције о одговорности, самилости и осталим начелима која ће им помоћи у будућности. Први од њих сада су тридесетогодишњаци и уверен сам да су захвални што су једним делом свог живота били део приче Удружења „Љубимац“. У причи о вашем удружењу немогуће је не поменути и вашу везу са нашим најстаријом и најважнијом манифестацијом – Љубичевским коњичким играма. Њихов успех једним значајним делом заслужан је и вашим изложбама, па су током свих ових година оне развиле нераскидив однос. Ова пратећа манифестација је временом, уз ,,Љубичевски вишебој“ и узбудљиве касачке и галопске трке, постала један од синонима наших игара. Разлог ове захвалности је све оно што сте чинили и чините да наш град буде препознат као место које брине о љубимцима, не третирајући их само као украс својим власницима, већ као створења која завређују услове достојне живих бића.“

На пријему су уручене захвалнице и признања челницима града, најзаслужнијим члановима удружења и свим појединцима и установама које су помогле у њиховом раду.

Подели са другима: Facebook Twitter