Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Ugovor o revitalizaciji seoskih puteva

U ime grada Požarevca, zamenica gradonačelnika Vukica Vasić potpisala je u Ministarstvu poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Ugovor o dodeli sredstava lokalnoj samoupravi za revitalizaciju, odnosno uređenje poljskih puteva u 25 seoskih naselja na teritoriji Grada.

Potpisivanju ugovora sa opštinama i gradovima prisustvovao je ministar Dušan Petrović sa saradnicima. Inače, ukupna vrednost ove investicije, koja će doprineti efikasnosti obavljanja ratarskih poslova, iznosi 23 miliona dinara od čega je Ministarstvo opredelio 13 miliona dok je ostatak obezbeđen iz budžeta grada Požarevca. Ova sredstva će biti dovoljna da bude uređeno bezmalo 120.000 kvadrata seoskih puteva što znači da će svakom naselju pripasti preko 900.000 dinara.

Zamenica gradonačelnika izrazila je zahvalnost Ministarstvu za izdvojena sredstva kao i zadovoljstvo njihovom visinom u aktuelnim okolnostima pošto je za novac namenjen revitalizaciji lokalnih saobraćajnica u selima konkurisalo ukupno 46 opština i gradova.

Vukica Vasić posebno ističe činjenicu da je, u okolnostima ograničenih sredstava, Ministarstvo prepoznalo potrebu razvoja poljoprivredne proizvodnje na teritoriji grada Požarevca čemu će znatno doprineti i uređenje seoskih puteva pošto će poljoprivrednim proizvođačima omogućiti lakši pristup imanjima radi obrade njiva kao i transport robe.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter