Početak » Aktuelno
 

Upriličen prijem za prvaka Evrope

U Svečanim salonima gradskog zdanja gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović i predsednik Skupštine Grada Požarevca Bojan Ilić upriličili su prijem za Nikolu Pekovića, Požarevljanina, koji je sa muškom odbojkaškom ekipom postao prvak Evrope.

Dobrodošlicu Nikoli Pekoviću u Gradskom zdanju poželeo je Bane Spasović gradonačelnik Požarevca koji je u svom obraćanju istakao da je Nikola najbolji reprezent požarevačke odbojkaške škole u državnom timu,

Bane Spasović

“Naš Nikola Peković nam je u goste danas doveo i simbol njegovog vrednog rada, simbol napornih treninga i stvaranja tima i atmosfere koja je dovela do velikog trijumfa. Zajedno sa sobom, u Požarevac doneo je i pehar Šampiona Evrope. Svi zajedno smo nestrpljivi da taj trofej vide i naši sugrađani malo kasnije na stadionu malih sportova i već vam sada mogu reći da je ogromno interesovanje mladih Požarevljana i svih ljubitelja sporta da i lično pozdrave našeg šampiona, Nikolu Pekovića.

Dragi Nikola…

Tvom uspehu i uspehu nacionalnog tima smo se svi radovali i umeli da ga proslavimo. Istorija će zapamtiti da su u istoj godini nakon svojih koleginica i odbojkaši osvojili Evropu. Kao gradonačelnik, u ovom velikom uspehu i vašem učešću u njemu vidim još jednu veliku dobit za naš grad i Braničevski okrug.”

Nikola Peković, član reprezentacije Srbije i osvajač Evropskog prvenstva izrazio je zadovoljstvo što je u rodni grad doneo medalju i pehar sa Evropskog prvenstva i istakao da mu to dosta znači.

Nikola Peković

“Pored toga što sam predstavljao svoju državu na Evropskom prvenstvu, imao sam tu čast da predstavljam svoj grad, svoj matični klub, svoju školu, svoje drugare i na kraju svoju porodicu. Nadam se da će ovo biti podstrek da sve mlađe generacije krenu na odbojku i da će Požarevac kao što je to i bio i nadalje biti odbojkaški centar Srbije”, rekao je Nikola Peković.

U čast posete Evropskog šampiona, Nikole Pekovića, na Stadionu malih sportova u Sportskom centru Požarevac održan je čas odbojke za najmlađe sugrađane. Mladi Požarevljani su imali prilike da vide pehar Evropskih šampiona i da razgovaraju i da se fotografišu sa Nikolom Pekovićem.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter