Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Uređenje Hipodroma uoči 53. Ljubičevskih konjičkih igara

U Požarevcu se od 2. do 4. septembra održavaju 53. Ljubičevske konjičke igre. Pored pratećih manifestacija i defilea u centru grada nakon koga će nastupiti „Bjelo Dugme“, na Hipodromu se u subotu i nedelju 3. i 4. septembra održava tradicinalana, jednistvena manifestacija Ljubičevski višeboj zatim kasačke i galopske trke kao i takmičenje u preskakanju prepona i endurance.

Hipodrom_3

Realizacija investicija na požarevačkom Hipodromu je u punom jeku kako bi grad Požarevac spremno dočekao 53. Ljubičevske konjičke igre. U toku su radovi na sređivanju tribina, postavljanju nove ograde, uređenju trkačke staze, sređivanju štala za smeštaj konja višebojaca, galopera i trkača, obnavljanju krova i rekonstruisanju električne mreže. Za uređenje Hipodroma i Ljubičeva Ministratsvo trgovine, turizma i telekomonukacija Vlade Republike Srbije je izdvojilo 12 miliona dinara.

Hipodrom_1

Gradonačelnik Požarevca Bane Spasović posetio je radove na uređenju Hipodroma i istakao zadovoljstvo dinamikom i kvalitetom obavljenih poslova koji će biti završeni do početka sledeće nedelje.

Spasović je rekao da su javne nabavke bile raspisane i sporovedene na vreme i da će iz tog razloga sve investicije na Hipodromu kao i Ljubičevu biti gotove u predviđenom roku. Radove na Hipodromu delimično je otežao slučaj paljevine objekta koji se nalazi ispod tribine ali i to će biti uređeno na vreme. Hipodrom dobija obrise kako bi trebalo da izgleda i da ponovo bude dragulj konjičkog sporta u Srbiji što će doprineti da grad Požarevac postane prepoznatljiva turistička destinacija u zemlji, zaključio je Bane Spasović.

Hipodrom_2

Hipodrom_4

Radove na Hipodromu ispred grada Požarevca kontroliše Srđan Radovanović član Gradskog veća zadužen za gradsku opštinu Kostolac i mesne zajednice. On navodi da je zadovoljan izvođenjem radova i da sve ide po planu i pored loših vremenskih uslova koji vladaju ovih dana. Posebno je pohvalio izvođače radova – kostolačka preduzeća „Proizvodnja remont i montaža“ i „Rekultivacija i ozelenjavanje“, zatim „Vodoprivreda“ Požarevac, „Jović gradnja“ i firma „BMD Bau“ iz Beograda. Na izvođenju radova su angažovani i osuđenici iz Kazneno popravnog zavoda Zabela a nakon obavljenih građevinskih radova u akciji čišćena biće aktivirani i radnici koji izvode javne radove dok će asfaltiranje određenih deonica obaviti „PZP Požarevac“. Radovanović je dodao da su trkačke staze u perfektnom stanju. Košena je trava i obavljeno ravnanje terena. On poručuje da će građani Požarevca i svi gosti koji će prisustvovati 53. Ljubičevskim konjičkim igrama biti prijatno iznenađeni stanjem na Hipodromu.

Hipodrom_5

Podeli sa drugima: Facebook Twitter