Почетак » Актуелно » Образовање и култура
 

Уручене награде ученицима и њиховим наставницима и професорима за остварене резултате на републичким и међународним такмичењима

У пожаревачком градском здању данас су уручене новчане награде за ученике и њихове менторе за освојене једна од прва три места на републичким и међународним такмичењима.

Награда за прво освојено место износи 10.000 динара, за друго 9.000 и за треће 8.000 динара. Укупно је подељено 90 новчаних награда основцима и средњошколцима и њиховима наставницима.

Како смо чули на овом скупу од члана Градског већа задужену за просвету, Весне Пејић, наредне године ће се за ове намене у градском буџету издвојити дупло више новца тачније 2 милиона динара.

Награде за освојено прво место уручио је председник Скупштине Града Пожаревца Бојан Илић који се овом приликом обратио присутнима следећим речима:

„Сада вам кажем да је ова скромна новчана надокнада коју ћете добити само мали симбол жеље градског руководства да већ за неколико година постанете део тима који је на челу најважнијих пожаревачких јавних установа и предузећа.

Сада вам кажем да су једини лимит на том путу ваше личне амбиције а никако ваша способност и таленат, јер су они већ доказани управо освајањем једног од прва три места на такмичењима у знању у конкуренцији читаве државе.

Борићемо се, не новцем и једнократним новчаним надокнадама и наградама већ условима који ће допринети да будете још успешнији у знању а таквих као што сте ви буде још више.

Ево рецепта који ћемо пратити:

Прошле године инвестирано је око 100 милиона динара у основне, средње школе и вртиће. Ове године инвестираћемо дупло, 200 милиона и то локална самоуправа 80 а 120 милиона од државе.

Само је у основну школу Јован Цвијић у Костолцу опредељено око 100 милиона а око 30 милиона динара школи у Забели. Као што видите не запостављамо ни једну образовну установу на територији града, желећи да створимо подједнаке услове за сваког потенцијалног вундеркинда, ма у којој градској или сеоској месној заједници он изникао.

Снажно подржавамо имплементацију дуалног образовања и можемо мирне душе рећи да на том пољу предњачимо у Србији, јер су већ две школе са наше територије, пољопровредна и костолачка техничка, увеле овај систем.

Драги ученици и њихови ментори, хвала вам још и на томе што нам својим примером показујете да се успех не купује, граби, узима или добија већ само и искључиво заслужује вредним, великим и мукотрпним радом.“

Награде за освојено друго место уручио је заменик градоначелника Града Пожаревца Саша Павловић, док је за трећепласиране награде уручио градски менаџер Митар Караџић.