Početak » Aktuelno » Obrazovanje i kultura
 

Uručene nagrade učenicima i njihovim nastavnicima i profesorima za ostvarene rezultate na republičkim i međunarodnim takmičenjima

U požarevačkom gradskom zdanju danas su uručene novčane nagrade za učenike i njihove mentore za osvojene jedna od prva tri mesta na republičkim i međunarodnim takmičenjima.

Nagrada za prvo osvojeno mesto iznosi 10.000 dinara, za drugo 9.000 i za treće 8.000 dinara. Ukupno je podeljeno 90 novčanih nagrada osnovcima i srednjoškolcima i njihovima nastavnicima.

Kako smo čuli na ovom skupu od člana Gradskog veća zaduženu za prosvetu, Vesne Pejić, naredne godine će se za ove namene u gradskom budžetu izdvojiti duplo više novca tačnije 2 miliona dinara.

Nagrade za osvojeno prvo mesto uručio je predsednik Skupštine Grada Požarevca Bojan Ilić koji se ovom prilikom obratio prisutnima sledećim rečima:

„Sada vam kažem da je ova skromna novčana nadoknada koju ćete dobiti samo mali simbol želje gradskog rukovodstva da već za nekoliko godina postanete deo tima koji je na čelu najvažnijih požarevačkih javnih ustanova i preduzeća.

Sada vam kažem da su jedini limit na tom putu vaše lične ambicije a nikako vaša sposobnost i talenat, jer su oni već dokazani upravo osvajanjem jednog od prva tri mesta na takmičenjima u znanju u konkurenciji čitave države.

Borićemo se, ne novcem i jednokratnim novčanim nadoknadama i nagradama već uslovima koji će doprineti da budete još uspešniji u znanju a takvih kao što ste vi bude još više.

Evo recepta koji ćemo pratiti:

Prošle godine investirano je oko 100 miliona dinara u osnovne, srednje škole i vrtiće. Ove godine investiraćemo duplo, 200 miliona i to lokalna samouprava 80 a 120 miliona od države.

Samo je u osnovnu školu Jovan Cvijić u Kostolcu opredeljeno oko 100 miliona a oko 30 miliona dinara školi u Zabeli. Kao što vidite ne zapostavljamo ni jednu obrazovnu ustanovu na teritoriji grada, želeći da stvorimo podjednake uslove za svakog potencijalnog vunderkinda, ma u kojoj gradskoj ili seoskoj mesnoj zajednici on iznikao.

Snažno podržavamo implementaciju dualnog obrazovanja i možemo mirne duše reći da na tom polju prednjačimo u Srbiji, jer su već dve škole sa naše teritorije, poljoprovredna i kostolačka tehnička, uvele ovaj sistem.

Dragi učenici i njihovi mentori, hvala vam još i na tome što nam svojim primerom pokazujete da se uspeh ne kupuje, grabi, uzima ili dobija već samo i isključivo zaslužuje vrednim, velikim i mukotrpnim radom.“

Nagrade za osvojeno drugo mesto uručio je zamenik gradonačelnika Grada Požarevca Saša Pavlović, dok je za trećeplasirane nagrade uručio gradski menadžer Mitar Karadžić.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter