Почетак » Актуелно » О Граду
 

Уручене награде за спортисте године

Традиционално у организацији листа Реч народа и Спортског савеза Града Пожаревца уручене су награде спортистима године.

Најуспешније сениорке су Сара Миљковић, КБС 012, првакиња Балкана и освајачица златне медаље на Европском купу Србија опен и Сања Јовановић из Маратон тима Пожаревац.

Најбољи сениори су Петар Вефић из Гимнастичког клуба „Млади радник“ , Предраг Васић, Стрељачка академија „Дејан Вукојевић“, Милош Вуковић, Рукометни клуб „Рудар“ Костолац  и Иван Илић, из Одбојкашког клуба „Млади радник“ Пожаревац“.

Најбоље сениорске екипе Града Пожаревца су Одбојкашки клуб „Млади радник“ Пожаревац, Стонотенисерски клуб „Пожаревац“ и Рукометни клуб „Рудар“ Костолац.

Председник Спортског савеза града Пожаревца – Златан Костић

Присутне је испред Спортског савеза Србије поздравио председник Златан Костић који је, честитајући спортистима на резултатима и наградама, рекао да ће ову годину бити тешко надмашити због постигнутих резултата спортиста али и изградњи спортске инфраструктуре.

Директорка Реч народа – Андријана Максимовић

Директорка Реч народа Андријана Максимовић честитала је свима на добијеним признањима и пожелела је да се ова традиција настави деценијама унапред.

Градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић је истакао да је година за нама обиловала успесима у спорту појединаца и екипа са наше територије:

Градоначелник Града Пожаревца – Саша Павловић

„Оно што нас нарочито радује је и чињеница да је 2022. годину обележила и нова спортска инфраструктура која ће створити предуслове да се ти спортски резултати још више поправе. Наравно, сви успеси у спорту првенствено зависе од талента, воље и напорног рада оних који их постижу, тако да сву славу награђених убиру они сами, као и њихови тренери и породица. Град Пожаревац је ослушкујући њихове потребе, ове године отворио два велика спортска објекта која су била преко потребна свим спортистима, као и рекреативцима. Реч је о атлетском стадиону и о помоћном фудбалском терену са вештачком травом који ће бити на услузи првенствено атлетском клубу и фудбалским клубовима, али који ће користити и остали клубови у свом тренажном процесу. Као једну од својих идеја водиља ова локална самоуправа има равномеран развој свих сеоских и градских месних заједница. С тим у вези направили смо или реконструисали и неколико мањих терена и игралишта, знајући да се управо на њима праве први спортски кораци наших најмлађих суграђана. Ову годину је такође обележила и градска установа која брине о спорту, Спортски центар Пожаревац. Једну нову вредност донела је прошле године ова кућа спорта и када је у питању професионални и рекреативни спорт. Навијали смо са њихових трибина ове године за нашу репрезентацију и наше клубове, али и били сведоци великог броја спортских програма за децу који су били бесплатни за њих и њихове родитеље. Ту такође долазимо и до кључне улоге свих вас, драги врхунски спортисти. Ви сте са вашим успесима инспирација за будуће спортисте да почну њиме да се баве. Нама, као друштву није битно коју ће грану да одаберу, већ је једино важно да пригрле идеју и постулате спорта, имајући у виду ону изреку – У здравом телу, здрав дух.“

Након тога су уручене повеље и захвалнице организацијама и појединцима који су учествовали у раду и помагали рад Спортског савеза Града Пожаревца.