Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Uručene nagrade za sportiste godine

Tradicionalno u organizaciji lista Reč naroda i Sportskog saveza Grada Požarevca uručene su nagrade sportistima godine.

Najuspešnije seniorke su Sara Miljković, KBS 012, prvakinja Balkana i osvajačica zlatne medalje na Еvropskom kupu Srbija open i Sanja Jovanović iz Maraton tima Požarevac.

Najbolji seniori su Petar Vefić iz Gimnastičkog kluba „Mladi radnik“ , Predrag Vasić, Streljačka akademija „Dejan Vukojević“, Miloš Vuković, Rukometni klub „Rudar“ Kostolac  i Ivan Ilić, iz Odbojkaškog kluba „Mladi radnik“ Požarevac“.

Najbolje seniorske ekipe Grada Požarevca su Odbojkaški klub „Mladi radnik“ Požarevac, Stonoteniserski klub „Požarevac“ i Rukometni klub „Rudar“ Kostolac.

Predsednik Sportskog saveza grada Požarevca – Zlatan Kostić

Prisutne je ispred Sportskog saveza Srbije pozdravio predsednik Zlatan Kostić koji je, čestitajući sportistima na rezultatima i nagradama, rekao da će ovu godinu biti teško nadmašiti zbog postignutih rezultata sportista ali i izgradnji sportske infrastrukture.

Direktorka Reč naroda – Andrijana Maksimović

Direktorka Reč naroda Andrijana Maksimović čestitala je svima na dobijenim priznanjima i poželela je da se ova tradicija nastavi decenijama unapred.

Gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović je istakao da je godina za nama obilovala uspesima u sportu pojedinaca i ekipa sa naše teritorije:

Gradonačelnik Grada Požarevca – Saša Pavlović

„Ono što nas naročito raduje je i činjenica da je 2022. godinu obeležila i nova sportska infrastruktura koja će stvoriti preduslove da se ti sportski rezultati još više poprave. Naravno, svi uspesi u sportu prvenstveno zavise od talenta, volje i napornog rada onih koji ih postižu, tako da svu slavu nagrađenih ubiru oni sami, kao i njihovi treneri i porodica. Grad Požarevac je osluškujući njihove potrebe, ove godine otvorio dva velika sportska objekta koja su bila preko potrebna svim sportistima, kao i rekreativcima. Reč je o atletskom stadionu i o pomoćnom fudbalskom terenu sa veštačkom travom koji će biti na usluzi prvenstveno atletskom klubu i fudbalskim klubovima, ali koji će koristiti i ostali klubovi u svom trenažnom procesu. Kao jednu od svojih ideja vodilja ova lokalna samouprava ima ravnomeran razvoj svih seoskih i gradskih mesnih zajednica. S tim u vezi napravili smo ili rekonstruisali i nekoliko manjih terena i igrališta, znajući da se upravo na njima prave prvi sportski koraci naših najmlađih sugrađana. Ovu godinu je takođe obeležila i gradska ustanova koja brine o sportu, Sportski centar Požarevac. Jednu novu vrednost donela je prošle godine ova kuća sporta i kada je u pitanju profesionalni i rekreativni sport. Navijali smo sa njihovih tribina ove godine za našu reprezentaciju i naše klubove, ali i bili svedoci velikog broja sportskih programa za decu koji su bili besplatni za njih i njihove roditelje. Tu takođe dolazimo i do ključne uloge svih vas, dragi vrhunski sportisti. Vi ste sa vašim uspesima inspiracija za buduće sportiste da počnu njime da se bave. Nama, kao društvu nije bitno koju će granu da odaberu, već je jedino važno da prigrle ideju i postulate sporta, imajući u vidu onu izreku – U zdravom telu, zdrav duh.“

Nakon toga su uručene povelje i zahvalnice organizacijama i pojedincima koji su učestvovali u radu i pomagali rad Sportskog saveza Grada Požarevca.

 

Podeli sa drugima: Facebook Twitter