Почетак » Актуелно
 

Уручене награде запосленима у просвети

Дан просветних радника обележен је у Пожаревцу доделом признања просветним радницима за остварене резултате у васпитно-образовном раду, повеље за животно дело, као и доделом захвалница сарадницима који су дали изузетан допринос у постизању укупних резултата у области образовања.

Награде је додељивао градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић који је овом приликом истакао да посао просветних радника између осталог подразумева оцењивање знања али и његово преношење:

Градоначелник Града Пожаревца – Саша Павловић

„Вредност просветног радника не мери се количином информација које изрекне, већ количином знатижеље које код ученика подстакне. Врхунска вештина учитеља јесте да учини да и сами ученици на часовима покушају да градиво  допуне, оплемене, па и ако хоћете – доведу у питање.   Изазвати на расправу младе људе о лекцијама којима их подучавате сигуран је пут ка стварању сјајних умова који мењају свет. Сви они које ћемо данас додељивањем признања издвојити као прве међу једнакима у пожаревачкој просвети су, сигуран сам, они учитељи, наставници и професори чије сам врлине набројао. Град Пожаревац ће, у складу са својим могућностима и ингеренцијама чинити све да се стање у просвети још више унапреди, а првенствено ваш статус у друштву.“

Награду за животно дело добио је професор Љубомир Миленковић, док су уручене и две захвалнице предузећима која су ван наставно-образовног рада дали изузетан допринос у постизању укупних резултата у области образовања и то компанији „Минел-Еним“, д.о.о. из Смедерева и Регионалној привредној комори.