Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Uručene Povelje kulture najzaslužnijim pojedincima

Kulturno-prosvetna zajednica Grada Požarevca dodelila je Povelje kulture pojedincima koji su tekuće godine istakli doprinosom afirmaciji kulture grada. Svečanost dodele nagrada organizovana je u svečanom salonu Gradskog zdanja gde je lokalnu samoupravu predstavljao zamenik predsednika Skupštine grada Milić Jovanović. Nakon kraćeg muzičkog programa, koji je izveo ansambl “Mozaik” iz Muzičke škole “Stevan Mokranjac”, na čelu sa dirigentom Igorom Sarajlićem, prisutne je pozdravio Pavle Miladinović, predsednik Kulturno-prosvetne zajednice.

Dobitnici Povelje

Dobitnici Povelje

-Kulturno-prosvetna zajednica radi pod teškim okolnistim sa malim novčanim sredstvima za rad ali uspeva sa velikim entuzijazmom članova da održi sve planirane programe, a posebnu pažnju posvećuje mladima, istakao je Miladinović. On je podsetio da KPZ organizuje takmičenje iz recitovanja i festival mladih, koji svake godine okupi veliki broj učesnika i oko 6.000 posetilaca.

Predsedništvo KPZ Grada Požarevca donelo je odluku da Povelju kulture za 2015. godinu dodeli: Mariji Miljković, profesoru razredne nastave u Osnovnoj školi „Dositej Obradović“ u Požarevcu, Dejanu Stojadinoviću, folklornom amateru iz Drmna, Mladenu Ničiću, profesoru gitare u Muzičkoj školi „Stevan St. Mokranjac“ u Požarevcu, Svetlani Herman, profesoru srpskog jezika i književnosti i Nenadu Despotoviću, glumcu iz Kostolca.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter