Почетак » Актуелно » О Граду
 

Уручене Повеље културе најзаслужнијим појединцима

Културно-просветна заједница Града Пожаревца доделила је Повеље културе појединцима који су текуће године истакли доприносом афирмацији културе града. Свечаност доделе награда организована је у свечаном салону Градског здања где је локалну самоуправу представљао заменик председника Скупштине града Милић Јовановић. Након краћег музичког програма, који је извео ансамбл “Мозаик” из Музичке школе “Стеван Мокрањац”, на челу са диригентом Игором Сарајлићем, присутне је поздравио Павле Миладиновић, председник Културно-просветне заједнице.

Добитници Повеље

Добитници Повеље

-Културно-просветна заједница ради под тешким околнистим са малим новчаним средствима за рад али успева са великим ентузијазмом чланова да одржи све планиране програме, а посебну пажњу посвећује младима, истакао је Миладиновић. Он је подсетио да КПЗ организује такмичење из рецитовања и фестивал младих, који сваке године окупи велики број учесника и око 6.000 посетилаца.

Председништво КПЗ Града Пожаревца донело је одлуку да Повељу културе за 2015. годину додели: Марији Миљковић, професору разредне наставе у Основној школи „Доситеј Обрадовић“ у Пожаревцу, Дејану Стојадиновићу, фолклорном аматеру из Дрмна, Младену Ничићу, професору гитаре у Музичкој школи „Стеван Ст. Мокрањац“ у Пожаревцу, Светлани Херман, професору српског језика и књижевности и Ненаду Деспотовићу, глумцу из Костолца.

Подели са другима: Facebook Twitter