Почетак » Актуелно
 

Уручени поклон ваучери за прве три рођене бебе у 2020. години са територије Града Пожаревца

Заменик градоначелника Града Пожаревца Саша Павловић и начелник Градске управе Александар Симоновић уручили су поклон ваучере у износу од по 40.000 динара родитељима беба које су се прве родиле у 2020. години а са територије су Града Пожаревца.

Александар Симоновић

Александар Симоновић је овом приликом изјавио да локална самоуправа помаже родитеље колико год може тако да у 2020. години за прворођено, близанце и тројке град је издвојио је 16 милиона динара, а 40.000 динара се даје по детету. Новина од прошле године је да се свакој беби са територије Града Пожаревца на отпусту да поклон пакет. У 2019. години за поклон пакете је било обезбеђено 5,3 милиона динара тачније 1100 пакетића је обезбеђено, у буџету за 2020. годину за ове намене опредељено је 5,5 милиона динара. Такође свако новорођено дете добија од града на поклон и аутоседиште. Град регресира трошкове за боравак у вртићу за вишечлане породице, социјално угрожене категорије и самохране родитеље. У циљу помоћи породицама са троје и више деце град је приступио покрету 3+, како би се омогућили попусти у продајним објектима, јавним предузећима, установама и спортским клубовима. До сада је чланству 3+ приступило преко 100 организација из јавног и приватног сектора.

др Данко Николић

Директор пожаревачке болнице др Данко Николић се захвалио локалној самоуправи на свим овим мерама које за циљ имају побољшање наталитета. Он је још додао да се у првих 15 дана ове године родило 25 беба у болници.

Подели са другима: Facebook Twitter