Početak » Aktuelno
 

Uručeni poklon vaučeri za prve tri rođene bebe u 2020. godini sa teritorije Grada Požarevca

Zamenik gradonačelnika Grada Požarevca Saša Pavlović i načelnik Gradske uprave Aleksandar Simonović uručili su poklon vaučere u iznosu od po 40.000 dinara roditeljima beba koje su se prve rodile u 2020. godini a sa teritorije su Grada Požarevca.

Aleksandar Simonović

Aleksandar Simonović je ovom prilikom izjavio da lokalna samouprava pomaže roditelje koliko god može tako da u 2020. godini za prvorođeno, blizance i trojke grad je izdvojio je 16 miliona dinara, a 40.000 dinara se daje po detetu. Novina od prošle godine je da se svakoj bebi sa teritorije Grada Požarevca na otpustu da poklon paket. U 2019. godini za poklon pakete je bilo obezbeđeno 5,3 miliona dinara tačnije 1100 paketića je obezbeđeno, u budžetu za 2020. godinu za ove namene opredeljeno je 5,5 miliona dinara. Takođe svako novorođeno dete dobija od grada na poklon i autosedište. Grad regresira troškove za boravak u vrtiću za višečlane porodice, socijalno ugrožene kategorije i samohrane roditelje. U cilju pomoći porodicama sa troje i više dece grad je pristupio pokretu 3+, kako bi se omogućili popusti u prodajnim objektima, javnim preduzećima, ustanovama i sportskim klubovima. Do sada je članstvu 3+ pristupilo preko 100 organizacija iz javnog i privatnog sektora.

dr Danko Nikolić

Direktor požarevačke bolnice dr Danko Nikolić se zahvalio lokalnoj samoupravi na svim ovim merama koje za cilj imaju poboljšanje nataliteta. On je još dodao da se u prvih 15 dana ove godine rodilo 25 beba u bolnici.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter