Почетак » Актуелно
 

Уручени уређаји за телеасистенцију

Председник Скупштине града Пожаревца Бојан Илић уручио је уређаје за телеасистенцију који су намењени деци са посебним потребама.

Прва школа која је добила уређаје је ОШ „Доситеј Обрадовић“.

Донацију је примио директор Војин Миланковић. Миланковић каже да је убеђен да ће деца са посебним потребама ове уређаје правилно искористити. Он наглашава да ови ученици наилазе на велике препреке и свако помагало у оваквом облику сигурно ће им помоћи у даљем учењу.

Бојан Илић председник пожаревачког парламента, истакао је да је локална самоуправа препознала потребе свих школа и у последњих годину дана интезивно се спроводе програми реконструкције школа. Илић се нада да ће ученици ове уруђеје употребити ради побољшања свог знања и да ће им настава бити олакшана.

Донатор ових уређаја је УНИЦЕФ који је у партнерству са Центром за социјалну политику, а у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина и Тимом за социјално укључивање и смањење сиромаштва, реализовао је пројекат „Унапређење професионалне подршке у заједници – важан корак у инклузији деце“.

Пројекат је реализован од септембра 2015. године до децембра 2016. године. Град Пожаревац добио је средства у висини од 3.682,50 УСД како би набавио опрему асистивне технологије, која би у процесу образовања помогла деци у праћењу наставе коју похађају по инклузивним програмима. Набављена је опрема за 23 ученика, по препоруци ИРК и уз верификацију имплементатора Пројекта.

Опрема се додељује школама на трајно коришћење. Опрема се састоји од: Таблета прилагођених потребама ученика, GoTalk Express 32 – комуникацијског излазног говорног уређаја (комуникацијско помагало) са вишеструким порукама и нивоима. У склопу опреме је Boardmaker, софтвер за успостављање комуникације помоћу штампаних симбола, као и слика, код ученика са неразвијеним говором.

Поред ОШ „Доситеј Обрадовић“ опрема је уручена и основним школама „Краљ Александар I“, „Вук Караџић“ и „Десанка Максимовић“.

Подели са другима: Facebook Twitter