Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Uskršnji festival u Poljani

Tradicionalni Uskršnji etno festival, 11. po redu, održava se u Poljani kraj manastira Sestroljin, u ponedeljak 13. aprila. Organizatori kažu kako očekuju 1.500 učesnika iz Srbije, Republike Srpske i Rumunije. Nastupiće folklorni ansambli koji neguju nacionalne običaje, pesme i igre. Čitava manifestacija u porti manastira Sestroljin počinje u 10 sati kada se otvara izložba hrane. Kao i svake godine, predviđena je degustacija jela. Pored najboljeg štanda, biće organizovana takmičenja za najlepše ukrašeno uskršnje jaje i nadmetanje u tucanju jajima. Najbolji će dobiti simbolične nagrade.

-Na ovaj način se čuva tradicija i kultura ovog kraja, a Poljana u tom smislu daje dobar primer svim ostalim seoskim mesnim zajednicama, kaže direktorka Turističke organizacije Davorka Mitrović. Festivalj će imati međunarodni karakter pošto je predviđen nastup kulturno-umetničkih društava iz Srbije, Srpske i Rumunije. Nastupiće harmonikaši Boban Živković, Filip Perić i Milena Perić, kao i mladi solista Sofija Perić.

Generalni pokrovitelj festivala je grad Požarevac, a organizatori su Turistička orgnizacija Požarevac, mesna zajednica i crkvena opština Poljana i KUD Mladost iz Poljane.

Etnofestival

Podeli sa drugima: Facebook Twitter