Početak » Aktuelno
 

Usvojen rebalans budžeta Grada Požarevca

Odbornici Skupštine Grada Požarevca usvojili su na današnjem zasedanju drugi rebalans budžeta koji je umanjen za oko 80 miliona dinara.

Pored ove tačke, usvojene su i Izmena Odluke o utvrđivanju prihoda koji pripadaju Gradu i Gradskoj opštini Kostolac za 2017. godinu kao i Predlog Odluke o izmeni Odluke o finansijskoj podršci porodici sa decom.

Data je i saglasnost na rebalans programa poslovanja za 2017. godinu javnih preduzeća i javno komunalnih preduzeća “Toplifikacija”, “Ljubičevo”, “Vodovod i kanalizacija”, “Komunalne službe”, “Parking servis”.

Za direktora JKP “Parking servis” izabrana je Marija Papović, koja je na ovu funkciju došla iz VD statusa.

Smanjenje prihoda u budžetu usledilo je, između ostalog, zbog neostvarenih prihoda od prodaje pokretne imovine u iznosu od 157 miliona dinara i primanja od prodaje zemljišta u iznosu od 145 miliona dinara.

Kako je objasnio zamenik gradonačelnika, Saša Pavlović, reč je o pokretnoj imovini Fabrike šećera. Pored toga što je u četiri navrata oglašena prodaja, nije bilo ponuđača. Pokretna Imovina se tiče onoga što smo zatekli prilikom kupovine, istakao je Pavlović i dodao da bi prodajom celokupne pokretne imovine grad trebalo da povrati uložen novac, pa čak i zaradi. On se pohvalio da je evidentan skok prihoda od poreza na zarade. U predlogu budžeta su izvršene intervencije u smislu smanjenja rashoda za iznose novca preostalog nakon sprovedenih javnih nabavki i izvršenog posla, kao i povećanja rashoda na ime otpremnina za racionalizaciju broja zaposlenih i na osnovu zahteva budžetskih korisnika.

Ovim rebalansom budžeta odustalo se od izgradnje pešačko – biciklističke staze u Moravskoj ulici (5 miliona dinara), potom od asfaltiranja ulice Nova 4- Ilije Gojkovića (16. miliona dinara), radova na ojačavanju kolovozne konstrukcije asfaltiranja i popločavanja trotoara u Partizanskoj ulici, od Lole Ribara do Dalmatinske ulice (21, 6 miliona dinara) i izgradnje MBTS 10 /0,4 2×1000 kVA u Šećerani u Požarevcu sa dva 10 kV podzemna voda (25,5 milona dinara).
Novi projekti u budžetu su asfaltiranje Hajdučke ulice u MZ Čačalica za 8 miliona dinara, kao i popločavanje trotoara u delu ulice Bože Dimitrijevića u Kostolcu za 5 miliona dinara.

Nakon današnjeg rebalansa ukupan budžet grada je 4,246 milijarde dinara.

Inače sednica je završena za nešto više od dva sata. Razlog tome je pored ekspeditivnosti odbornika, i elektronski sistem rada i glasanja, koji je uveliko ubrzao rad lokalnog parlamenta.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter