Почетак » Актуелно
 

Усвојен ребаланс буџета Града Пожаревца

Одборници Скупштине Града Пожаревца усвојили су на данашњем заседању други ребаланс буџета који је умањен за око 80 милиона динара.

Поред ове тачке, усвојене су и Измена Одлуке о утврђивању прихода који припадају Граду и Градској општини Костолац за 2017. годину као и Предлог Одлуке о измени Одлуке о финансијској подршци породици са децом.

Дата је и сагласност на ребаланс програма пословања за 2017. годину јавних предузећа и јавно комуналних предузећа “Топлификација”, “Љубичево”, “Водовод и канализација”, “Комуналне службе”, “Паркинг сервис”.

За директора ЈКП “Паркинг сервис” изабрана је Марија Паповић, која је на ову функцију дошла из ВД статуса.

Смањење прихода у буџету уследило је, између осталог, због неостварених прихода од продаје покретне имовине у износу од 157 милиона динара и примања од продаје земљишта у износу од 145 милиона динара.

Како је објаснио заменик градоначелника, Саша Павловић, реч је о покретној имовини Фабрике шећера. Поред тога што је у четири наврата оглашена продаја, није било понуђача. Покретна Имовина се тиче онога што смо затекли приликом куповине, истакао је Павловић и додао да би продајом целокупне покретне имовине град требало да поврати уложен новац, па чак и заради. Он се похвалио да је евидентан скок прихода од пореза на зараде. У предлогу буџета су извршене интервенције у смислу смањења расхода за износе новца преосталог након спроведених јавних набавки и извршеног посла, као и повећања расхода на име отпремнина за рационализацију броја запослених и на основу захтева буџетских корисника.

Овим ребалансом буџета одустало се од изградње пешачко – бициклистичке стазе у Моравској улици (5 милиона динара), потом од асфалтирања улице Нова 4- Илије Гојковића (16. милиона динара), радова на ојачавању коловозне конструкције асфалтирања и поплочавања тротоара у Партизанској улици, од Лоле Рибара до Далматинске улице (21, 6 милиона динара) и изградње МБТС 10 /0,4 2×1000 кVА у Шећерани у Пожаревцу са два 10 кV подземна вода (25,5 милона динара).
Нови пројекти у буџету су асфалтирање Хајдучке улице у МЗ Чачалица за 8 милиона динара, као и поплочавање тротоара у делу улице Боже Димитријевића у Костолцу за 5 милиона динара.

Након данашњег ребаланса укупан буџет града је 4,246 милијарде динара.

Иначе седница је завршена за нешто више од два сата. Разлог томе је поред експедитивности одборника, и електронски систем рада и гласања, који је увелико убрзао рад локалног парламента.

Подели са другима: Facebook Twitter