Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Velika zlatna medalja Požarevcu za ceremoniju otvaranja 53. LjKI

Na Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu

U Požarevac je stiglo još jedno priznanje za organizaciju ovogodišnjih Ljubičevskih konjičkih igara.

medalja-1

Ovoga puta, posebno je nagrađen defile, odnosno čitava ceremonija otvaranja Igara, događaj koji se odvijao u petak, 2. septembra u požarevačkoj Tabačkoj čaršiji. Velika zlatna medalja dodeljena je na 49. Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu. U obrazloženju je rečeno da je ovogodišnji defile biser manifestacionog turizma u Srbiji i da se sa velikom pažnjom očekuje naredni koji bi mogao da privuče poseban vid turista, koji svoj plan poseta turističkih destinacija biraju na osnovu bač ovakvih spektakala na otvorenom.

medalja-3

– Drago mi je da smo Ljubičevske konjičke igre osnažili i na ovaj način. Autorima defilea, mladim talentovanim ljudima, je data potpuna sloboda da uobliče defile i evidentno je da nismo pogrešili. Uzeli se događaj koji je dug pola veka, sačuvali suštinu i prilagodili ga potrebama današnjih turista. Posebno mi je drago što smo uspeli da kroz defile promovišemo neke vašne ljude koji su se ili rodili u Požarevcu, ili su u njemu živeli i stvarali, kazao je gradonačelnik Bane Spasović nakon primanja ovog značajnog priznanja iz oblasti turizma. On se još zahvalio svima koji su učestvovali u organizaciji svečanog defilea i kazao da je sada pred njima zadatak da i sledeće LjKI počnu na ovom nivou.

medalja-2

Požarevačka delegacija je, nakon dodele priznanja svih kategorija Novosadskog sajma, bila jedna od najinteresantnijih predstavnicima medija. Neki od njih su direktorki TOGP Jeleni Vukazić već najavili svoj dolazak sa željom da naprave reportažu o požarevačkoj Ergeli i ostalim turističkim potencijalima Požarevca.

medalja-4

Podeli sa drugima: Facebook Twitter