Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Visoki funkcioner OEBS u Požarevcu

Zamenik šefa Misije OEBS u Srbiji, Majkl Ujehara, posetio je Požarevac gde je najpre obišao Romski edukativni centar a potom bio gost na prijemu kod gradonačelnika Miomira Ilića i njegovih saradnika.

japanci_2

Rukovodstvo romskog centra je gosta upoznalo sa aktivnostima i planovima za naredni period. Takođe, prezentovani su i rezultati prethodna dva projekta koja su sprovedena u 2014. i 2015. godini. Reč je o projektima koji su se odnosili na unapređenje i zapošljavanje pripadnika romske nacionalnosti u oblasti poljoprivredne plasteničke proizvodnje, i povećanju dostupnosti predškolskih obrazovnih ustanova romskoj deci koja nisu obuhvaćena pripremnim predškolskim programom.

japanci_3

Zamenik šefa Misije OEBS u Srbiji je na sastanku sa rukovodstvom Romskog centra istakao, da su programi koji su finansirani od strane švedske vlade, trenutno obustavljeni. Razlog je po njegovim rečima, utrošena sredstva tokom sprovođenja aktivnosti.  On navodi, da tokom ove godine postoji mogućnost apliciranja za nove programe, koji imaju sveobuhvatni cilj – inkluziju nacionalne manjine, konkretno na lokalnom nivou. Kako je rečeno, postoji ideja, da kada se nabave sredstva za sporovođenje nekih novih programa, u skladu sa postojećim akcionim planom, saradnja bude nastavljena kroz sufinansiraje programa od 2017. godine.

japanci_1

Majklu Ujehari je ovom prilikom uručena akreditacija za ambasadora dobre volje romskog naroda i zahvalnica za poseban doprinos u sprovođenju politike inkluzije romske populacije u Braničevskom okrugu, ali i svih ciljeva koja se odnose na Dekadu Roma 2005 -2015. godine.

U okviru posete, organizovan je i prijem u Gradskom zdanju od strane gradonačelnika Miomira Ilića, na kojem su razmenjeni prigodni pokloni u znak sećanja na ovu posetu funkcionera OEBS Požarevcu.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter