Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Vitez Brega oduševio publiku

Posle zvaničnog otvaranja 53. Ljubičevkih konjičkih igara, na centralnom gradskom trgu održan je koncert Gorana Bregovića i grupe Bijelo dugme koji je oduševio publiku.

Bregovic_1
Nakon nastupa njihove predgrupe, sarajevske „Regina“, Goran Bregović je iz ruku gradonačelnika Požarevca Baneta Spasovića, dobio plašt i sablju, čime je i zvanično postao počasni Ljubičevski vitez.

Bregovic_2
Sam koncert je bio za pamćenje i sadržao je legendarne hitove ove grupe u nešto drugačijem aranžmanu. Ipak, i oni ljubitelji „dugmeta“ iz seamdesetih i osamdesetih godina uživali su u nešto drugačijem zvuku svojih omiljenih pesama. Tome u prilog ide i podatak da je, prema nekim podacima, bilo oko 22.000 ljudi na koncertu, kao i da je publika izvođače vraćala na bis.

Inače, Goran Bregović je treći počasni vitez Ljubičevskih konjičkih igara.  Bregović je ovo zaslužio jer svojim pesmama širi ljubav i toleranciju, što su vrednosti kojima teži i sam Požarevac, obrazloženje je Organizacionog odbora igara. Pre njega ovo laskavo priznanje poneli su plivači Milorad Čavić i Velimir Stjepanović.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter