Почетак » Актуелно » О Граду
 

Витез Брега одушевио публику

После званичног отварања 53. Љубичевких коњичких игара, на централном градском тргу одржан је концерт Горана Бреговића и групе Бијело дугме који је одушевио публику.

Bregovic_1
Након наступа њихове предгрупе, сарајевске „Регина“, Горан Бреговић је из руку градоначелника Пожаревца Банета Спасовића, добио плашт и сабљу, чиме је и званично постао почасни Љубичевски витез.

Bregovic_2
Сам концерт је био за памћење и садржао је легендарне хитове ове групе у нешто другачијем аранжману. Ипак, и они љубитељи „дугмета“ из сеамдесетих и осамдесетих година уживали су у нешто другачијем звуку својих омиљених песама. Томе у прилог иде и податак да је, према неким подацима, било око 22.000 људи на концерту, као и да је публика извођаче враћала на бис.

Иначе, Горан Бреговић је трећи почасни витез Љубичевских коњичких игара.  Бреговић је ово заслужио јер својим песмама шири љубав и толеранцију, што су вредности којима тежи и сам Пожаревац, образложење је Организационог одбора игара. Пре њега ово ласкаво признање понели су пливачи Милорад Чавић и Велимир Стјепановић.

Подели са другима: Facebook Twitter