Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Vodovod za „Sopot“ i „Čačalicu“

Radovi na vodovodnoj mreži od 1,6 kilometara u požarevačkim naseljima “Sopot” i “Čačalica” vredni oko 7 miliona dinara, koji su ušli u završnu fazu krajem 2011. godine, finansirani su iz sredstava budžetskog Fonda za zaštitu životne sredine Grada Požarevca.

Završne objekte na lokacijama Pečki put u Mesnoj zajednici „Sopot“ i 6 Lička u Mesnoj zajednici „Čačalica“ obišli su zamenica gradonačelnika Požarevca Vukica Vasić i direktor Javnog komunalnog preduzeća “Vodovod i kanalizacija” Nenad Ratić sa saradnicima.

Vodovodna mreža u Požarevcu pokriva više od 90 odsto teritorije grada. Iz budžetskog Fonda za zaštitu životne sredine je, tokom 2010. i 2011. godine, za izgardnju i dogradnju mreže u obodnim delovima Požarevca, kao i u Kostolcu u naselju Plaža, izdvojeno je 8,5 miliona dinara i izgrađeno 2,5 kilometra nove vodovodne mreže.

– Ovim se ponovo dokazuje da grad Požarevac vodi računa o svojim građanima, svim svojim žiteljima pođednako, kako u centru, tako i na periferiji, stvarajući uslove za kvalitetniji život, istakla je između ostalog zamenica gradonačelnika, Vukica Vasić.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter