Почетак » Актуелно » О Граду
 

Волонтери понос ПожаревцаVolunteers pride Pozarevac

Поводом велике акције прикупљања помоћи јавности су се обратили Бане Спасовић, председник Скупштине града Пожаревца и Бранислав Живуловић, секретар Црвеног крста. Председник Спасовић упутио је захвалност и свима који су помогли на заштити бедема код Термоелектране, а то су поред државних органа, добровољци и мештани поплављених насеља Маруљевац, Набрђе, Брадарац, Дрмно Трњане, Костолац.

У Црвеном крсту

У Црвеном крсту

-Акција није осмишљена само за грађане Пожаревца већ и за остала погођена подручја. Наравно, све зависи од количине помоћи. До сада смо имали јако велики одзив, и за пружање помоћи, а и од волонтера, који раде 24 часа сваки дан. Настојаћемо да део помоћи упутимо Свилајнцу, Обреновцу и Смедеревској Паланци. То ће се радити у организацији Црвеног крста и Скупштине града. Желим да се захвалим свим активистима Црвеног крста, деци средњих и основних школа, која раде нон стоп. То је стварно невероватан ентузијазам који краси све људе овде. Поносан сам на грађане Пожаревца, казао је Спасовић.

Секретар пожаревачког Црвеног крста Бранислав Живуловић је у свом обраћању медијима подсетио и на тежак период који нас очекује након повлачења река у своја корита. -Ми смо сада тек на пола пута. Вода ће проћи за неки дан, али нас тек онда очекују секундарне последице поплава, у виду потенцијалних зараза које могу да утичу на здравље становништва. Осам насеља у нашем граду доживело је комплетно или делимично исељење. То је незапамћено, казао је Живуловић.

Подели са другима: Facebook Twitter