Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Volonteri ponos PožarevcaVolunteers pride Pozarevac

Povodom velike akcije prikupljanja pomoći javnosti su se obratili Bane Spasović, predsednik Skupštine grada Požarevca i Branislav Živulović, sekretar Crvenog krsta. Predsednik Spasović uputio je zahvalnost i svima koji su pomogli na zaštiti bedema kod Termoelektrane, a to su pored državnih organa, dobrovoljci i meštani poplavljenih naselja Maruljevac, Nabrđe, Bradarac, Drmno Trnjane, Kostolac.

U Crvenom krstu

U Crvenom krstu

-Akcija nije osmišljena samo za građane Požarevca već i za ostala pogođena područja. Naravno, sve zavisi od količine pomoći. Do sada smo imali jako veliki odziv, i za pružanje pomoći, a i od volontera, koji rade 24 časa svaki dan. Nastojaćemo da deo pomoći uputimo Svilajncu, Obrenovcu i Smederevskoj Palanci. To će se raditi u organizaciji Crvenog krsta i Skupštine grada. Želim da se zahvalim svim aktivistima Crvenog krsta, deci srednjih i osnovnih škola, koja rade non stop. To je stvarno neverovatan entuzijazam koji krasi sve ljude ovde. Ponosan sam na građane Požarevca, kazao je Spasović.

Sekretar požarevačkog Crvenog krsta Branislav Živulović je u svom obraćanju medijima podsetio i na težak period koji nas očekuje nakon povlačenja reka u svoja korita. -Mi smo sada tek na pola puta. Voda će proći za neki dan, ali nas tek onda očekuju sekundarne posledice poplava, u vidu potencijalnih zaraza koje mogu da utiču na zdravlje stanovništva. Osam naselja u našem gradu doživelo je kompletno ili delimično iseljenje. To je nezapamćeno, kazao je Živulović.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter