Početak » Aktuelno » Obaveštenja » O Gradu
 

Z A K LJ U Č A K kojim se predlaže Gradonačelniku grada Požarevca da proglasi vanrednu situaciju na delu teritorije Grada Požarevca – gradska deponija Jeremijino polje Štab za vanredne situacije

Z A K LJ U Č A K
kojim se predlaže Gradonačelniku grada Požarevca da proglasi vanrednu situaciju na delu teritorije Grada Požarevca – gradska deponija Jeremijino polje Štab za vanredne situacije je usled izbijanja požara na gradskoj deponiji – Jeremijino polje, na osnovu procene rizika i očekivanog daljeg razvoja situacije na gašenju požara, predlaže gradonačelniku Grada Požarevca da proglasi vanrednu situaciju u cilju preduzimanja hitnih i opertivnih mera, angažovanju svih neophodnih privrednih subjekata, a radi obezbeđivanja mehanizacije i potrebnih tehničkih sredstava kao i preduzimanju drugih neophodnih mera na gašenju požara na gradskoj deponiji Jeremijino polje.

Vanredna situacije se proglašava na osnovu člana 38. stav 1. Zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama („Sl. glasnik RS“, broj 87/2018), iz razloga što je za sanaciju požara neophodno angažovati dodatne snage i sredstva, angažovanje svih neophodnih privrednih subjekata, a radi obezbeđivanja mehanizacije i potrebnih tehničkih sredstava, uz pojačan režim rada.

Štab će redovno informisati i obaveštavati stanovništvo i javnost o svim bitnim činjenicama od značaja za zaštitu i spasavanje, kao i o prestanku opasnosti zbog kojih je vanredna situacija proglašena.

ŠTAB ZA VANRЕDNЕ SITUACIJЕ GRADA POŽARЕVCA

Related Images:

Podeli sa drugima: Facebook Twitter