Почетак » Актуелно
 

Започета последња фаза топлификације Петке

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић, председник Скупштине Града Пожаревца Бојан Илић и председник Градске општине Костолац Иван Савић са својим сарадницима обишли су радове на топлификацији у месту Петка.

Према речима председника Градске општине Костолац Ивана Савића ово је последња фаза топлификације села Петка. За ову намену опредељено је било 57.133.000 динара, али преко јавних набавки најповољнији понуђач, од четири колико их је било, је дао понуду од 46.106.000 динара (уштеда 11 милиона динара). У овој фази се уводи топлификација за 140 домаћинстава. Рок за завршетак радова је 60 дана а средства су добијена из буџетског фонда за заштиту животне средине. До сада у протеклих шест година колко се ради топлификација у овом месту утрошено је око 2,5 милиона евра.

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић је истакао да ће средства која су уштедели бити враћена за нове инвестиције у Градској општини Костолац. Он је још додао да ово није једина инвестиција у селу Петка зато што је  прошле године за асфалтирање издвојено 3,5 милиона динара и урађено је 350 метара асфалта, ове године ће се асфалтирати за још 5 милиона динара. Урађен је и атарски пут према гробљу у дужини од 1350 метара а конкурисаће се и ове године код министарства пољопривреде за још средстава за уређење атарских путева. Замењена је столарија на Дому културе у вредности од 500.000 динара. Све ово је доказ да Град Пожаревац и ова власт не одваја градска од сеоских насеља што је било обећано и тако ће се наставити убудуће у свим местима.

Подели са другима: Facebook Twitter