Почетак » Актуелно » Култура » О Граду
 

Затворен 4. Виминациум фест

Уручивањем награда за најбољу улогу и представу завршен је 4. Виминациум фест.

Градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић је уручио Златну фибулу намењену најбољем глумцу драмској уметници Кристини Јањић Стојановић за улогу Касандре и Ифигеније у представеи Окамењено море позоришта „Бора Станковић“ из Врања, док је награду за најбољу представу Viminacium maximus добила представа Југославија моја домовина.

Овом приликом градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић  је у свом обраћању приликом затварања фестивала истакао да је четврти по реду Виминациум фест, издржао све оне очекиване и неочекиване изазове као и суд публике:

Градоначелник Града Пожаревца – Саша Павловић

“Тај најважнији тест за било коју манифестацију или фестивал, већ првих година одваја добре и лоше идеје окупљања људи, ма који повод био. Овај повод, позоришни фестивал, код многих је стварао сумњу у успех, узевши у обзир да их Пожаревац већ има неколико. Ипак, сигуран сам да смо током овог Виминацијум феста сви заједно добили једну вредну успомену. Успомену којом ћемо се у будућности поносити, и која нам је дала коначан одговор на питање које гласи – Да ли је публика прихватила овај фестивал. Успели смо да и ове године окупимо сјајне представе из Србије и Словеније, проширивши тако корпус пријатеља нашег града. Култура као стожер и генератор пријатељства људи разних нација, интересовања и навика имала је на најлепши начин потврду своје оправданости протеклих дана у ванвременском Виминацијуму.“

На затврању Виминациум феста наступио је Диксиленд оркестар.