Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Završen Festival mladih – najmasovnija kulturna manifestacija u Požarevcu

Uručenjem priznanja najuspešnijim učesnicima, završen je Festivalu mladih – najmasovnija kulturna manifestacija u Požarevcu na kojoj nastupaju najtalentovaniji učenici iz svih osnovnih i srednjih škola. U prisustvu predsednikam Skupštine grada Žarka Pivca, direktora škola, učenika i profesora, predstavnici Kulturno – prosvetne zajednice proglasili su pobednike i dodelili im diplome i zahvalnice.

Predsednik KPZ Pavle Miladinović je rekao da je, upravo završeni Festival bio veoma uspešan i kvalitetan i pohvalio najmlađe učesnike, kao i sve učenike kao i njihove vaspitače, nastavnike i profesore koji su uložili veliki trud da bi ovaj festival bio održan.

Žarko Pivac je pozdravio nagrađene i prisutne i istakao značaj podataka da je toliki broj učenika učestvovao na festivalu mladih. – Mi smo grad koji može da se podiči da ima mnogo kulturnih događaja u školama. Učestvovanjem na ovakvim takmičenjima stvara se i konkurentski duh, a ljudi daju i više od onoga što su u prvom trenutku smatrali da mogu. Prepoznaju se njihova interesovanja i neki novi umetnici, stvaraoci, možda budući delatnici u kulturi, ili direktori škola. Važnije od svega toga, važnije od svih nagrada jeste da deca uživaju u stvaranju. Nagrade možda jesu bitne, ali ne treba da budu na prvom mestu. To zadovoljstvo stvaranja je nešto što mora biti iznad svega i to je ono što ostaje i ono čega će se sećati dok god su živi. Kao grad bićemo uz njih i u budućnosti i podržati njihova dela“. Pivac je nagrađenima uručio nagrade a potom otvorio izložbu likovnih radova koja je nastala u okviru Festivala a postavljena u Maloj galeriji Narodnog muzeja gde je i održana svečanost.

U ime nagrađenih škola i učenika zahvalio se direktor Osnovne škole „Dositej Obradović“ Branislav Stojanović koji je još jednom naglasio značaj ovakvog vida stvaralaštva i nadmetanja mladih.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter