Почетак » Актуелно » Култура
 

Завршен „Виминацијум фест“

Мирјана Карановић и представа “Девојчица са жицама” Словенског народног гледалишча проглашени су за најбоље на другом „Виминацијум фесту“ који је завршен синоћ.

Мирјани Карановић припало је признање “Златна фибула” за улогу у представи “М.И.Р.А.” БИТЕФ Театра, док је театру из Љубљане припала награда “Виминацијум Максимус”, за најбољу представу. Награду „Златна фибула“ уместо Мирјане Карановић, преузела је редитељка Јелена Богавац, док ће награда за најбољу представу „Виминацијум Максимус“ бити додељена накнадно.

На затварању фестивал обратио се заменик градоначелника Града Пожаревца Саша Павловић који се захвалио публици и уметницима на дивној атмосфери која је пратила овај фестивал и још је додао:

Саша Павловић

”Овај римски град и војни логор можда јесте једно време био заборављен и прекривен земљом и сећањима, али му је увек било суђено да једног дана изрони из ових ораница, као птица Феникс. Мишљења сам, драги пријатељи, да смо сви заједно помогли да се у ванвременском Виминацијуму започне нешто ново, једна лепа традиција која ће трајати исто толико као и ово место. Ово је прилика и да се захвалим нашим домаћинима из Археолошког парка на челу са др Миомиром Кораћем који је поред многих користи произашлих из његовог рада, у својој бележници дописао и овај фестивал. Имамо посебно задовољство и што је фестивалу претходила идеја једног Пожаревљанина који се из свог града отиснуо у свет српског театра и тамо оставио и оставља дубок траг. Селектор Михајло Несторовић помогао је свом граду да још бржим корацима настави путем који смо зацртали, а то је да постанемо културни центар овог дела Србије. Његовом заслугом видели смо фантастична позоришна остварења из читавог окружења и због њих пожелели да нам наредних 365 дана што брже прођу, како би смо се што пре видели на трећем Виминацијум фесту.”

Михајло Несторовић

Михајло Несторовић аутор „Виминацијум феста“ се захвалио Граду Пожаревцу, Археолошком парку Виминацијум и Центру за културу на успешно одржаном фестивал који је оправдао своје постојање, добрим одјеком у јавности и великим бројем публике на представама.

др Миомир Кораћ

Директор Археолошког парка Виминацијум др Миомир Кораћ је затворио фестивал и поручио да једва чека да се виде наредне године на истом месту.

Подели са другима: Facebook Twitter